Fél év múlva bezárhat a Négy Tigris Piac

Folyamatban van a józsefvárosi piac bérleti szerződésének felmondása – közölte a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. hétfőn az MTI érdeklődésére.

    kocsis mateKocsis Máté, Budapest VIII. kerületének polgármestere (Fidesz-KDNP) vasárnap sajtótájékoztatón jelentette be, hogy kéri a józsefvárosi piac üzemeltetője bérleti szerződésének felmondását a tulajdonos Magyar Nemzeti Vagyonkezelőtől és a MÁV Ingatlangazdálkodási Igazgatóságától.     A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. tájékoztatása szerint igazgatóságuk – a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, mint a tulajdonosi jogok gyakorlója által hozott határozat végrehajtása érdekében – 2013. június 3-i ülésén kiadta a MÁV Zrt. részére az alapítói határozatot a józsefvárosi piacot üzemeltető Komondor Kft. bérleti szerződésének felmondására.     A döntésnek megfelelően a MÁV Zrt. igazgatósága rendelkezett a bérleti szerződés megszüntetéséről, így a jogi szempontból körültekintő felmondás megszövegezése folyamatban van. A bérleti szerződés értelmében a felmondási idő 150 nap, ezalatt kell a bérlőnek kiürítenie és a felmondási idő végén átadnia a területet – közölte az MNV Zrt.     A vasúttársaság – egyéb hasznosítási lehetőség hiányában – vagyonrendezés keretében a bérleti szerződés megszűnését követően a területet visszaadja a magyar államnak – tájékoztatta az MNV Zrt. az MTI-t.

A TV2 Mokka című vendége volt Kocsis Máté. A műsorvezető kitért a polgármester édesapjával kapcsolatos  hírekre, miszerint 2010-ben fantomszavazókat gyűjtött Kocsis Máté apja Kocsis Sándor, aki akkor Abaújlak alpolgármestere volt. A térségben 30%-al növekedett a lakosok száma, az alpolgármester házában is több személy volt bejelentve, azaz szervezett keretek között történt a szavazóimport. Kocsis Máté elmondta, hogy a FIDESZ-nek ehhez semmi köze,  polgármesterként,szóvivőként  célpont lehet és ízlés dolga, hogy ehhez családját is felhasználják.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*