Farsangi bábhétvége a Bethlenben

Vérkoktéllal, audionarrációval és kézműves foglalkozással készülnek a farsangi bábhétvégére a Bethlenben.

2020-feb-bábos dátumos

 

Támogatva a független társulatokat és a vidéki művészeket, illetve a báb műfaját népszerűsítendő, február 14. és 16. közt farsangi bábhétvégét rendez a Bethlen Téri Színház.

A minifesztiválra a Fabók Mancsi Bábszínháza és a Barboncás Társulat/Kiss Ági egy-egy – 16 éven fölülieknek szóló – báb előadását tűzték műsorra, ezt követően vasárnap délelőtt a Marica Bábszínháza, vagyis Tárnok Marica zenés-bábos családi előadása látható.

A péntek esti Azért a kis bolondságért… előadás különlegessége, hogy a látássérült nézők számára az előadást audionarrációval játsszák, ebben partnerük az AKKU Egyesület. Az élőzenével kísért vásári bábjáték alapja a népi szerelmes történetek.

Szombat este a Barboncás Társulat/Kiss Ági UN-DEAD – haláli színjáték című egyszemélyes előadása látható. A Lugosi Béla életét feldolgozó előadásra mi mással is készülhetnének, mint a kávézóban vásárolható vérkoktéllal.

A szokásos vasárnapi családi előadást ezúttal Tárnok Marica és Sz. Nagy Mari kettőse, a Marica Bábszínháza szolgáltatja. A „zenés bábos heje-huja” vagyis a Cipőmese – Szerelmetes Tulipántom előadás után pedig Bálint-naphoz kapcsolódó kézműves foglalkozás várja a gyerekeket.

Farsangi bábos hétvége a Bethlenben programja:

február 14. péntek 19.00

Fabók Mancsi Bábszínháza: Azért a kis bolondságért…

-magyar nép pajzánságok- 16+

 

február 15. szombat 19.00

Barboncás Társulat / Kiss Ági: UN-DEAD – haláli színjáték

-Lugosi élete 9 képben- 16+

 

február 16. vasárnap 10.00

Marica Bábszínháza: Cipőmese – Szerelmetes tulipántom

-előadás után kézműves foglalkozással-

 

www.bethlenszinhaz.hu