Ezüstérem Kiskunlacházán

Az idei szezonban az FRT Kupa futamain versenyez Vincze Marci és navigátora, Szedő Csaba. A bajnokság fordulóinak a kiskunlacházi reptér ad otthont, a második futamon, melyet május első hétvégéjén rendeztek, az abszolút és a H/8 kategória második helyén végzett az MR Racing párosa.

 13184666_1708019976135227_2088752627_o

A szécsényi pilóta hatalmas lelkesedéssel mesélt a hétvégi versenyről:

„Szuper jó időnk volt, verőfényes napsütés, csak délután esett pár csepp eső, de gyakorlatilag végig száraz körülmények között versenyeztünk. Pörgős rendezvény volt, nem álltunk sokat. A két edzőkör nagyon jól sikerült és a versenykörök is rendben voltak. Szoros csatát vívtam egy pályára épített, majd 500 lóerős BMW-vel versenyző pilótával és végül a négy versenyfutam alapján második lettem, egy másodperc hátránnyal. A hétvége folyamán minden tökéletesen működött, ezért köszönettel tartozom a csapatnak, a navigátoromnak és a támogatóknak, ezúttal én voltam a leggyengébb láncszem, mert egy másodperccel kikaptam. A bajnoki címre pályázunk, reméljük, hogy legközelebb a BMW-s ellenfelünket is le tudjuk gyűrni.”

 13199524_1708019966135228_1141225136_o

Az FRT Kupa április közepén vette kezdetét, így adódik a kérdés, hogy Vincze Marci miért nem volt ott az első futam rajtjánál?

„Az első versenyről azért maradtunk le, mert nagy felújításon esett át a Mitsubishi. Szinte minden új az autón, kicseréltük a kopó alkatrészeket, ráncba szedtük a karosszériát és természetesen új motort is kapott a Lancer.  Az autónak még össze kellett „rázódnia”, a mérnökünk a motort sem húzta fel teljesen, az első versenyt olyan 80 %-os teljesítménnyel csináltuk végig, a következő fordulóra még feljebb tekerjük egy kicsit. Az FRT futamok mellett gondolkozom egy-két rallycross futamon, illetve az biztos, hogy rajthoz állok a Hungaroringen megrendezésre kerülő Szlalom Közép-Európa Zóna Kupa futamon.”