Ezt gondolja Vadai a házelnök döntéséről

A házelnök szerint a Demokratikus Koalíció (DK) színeiben politizáló Vadai Ágnes és Szűcs Erika független képviselők megsértették az Országgyűlés rendjét, ezért Kövér László azt javasolja, mindkettejük tiszteletdíjából vonjanak le 130 ezer forintot.

    A parlamentnek vasárnap benyújtott előterjesztése indoklásában a házelnök azt írta: azért javasolja a tiszteletdíj maximális összegű csökkentését, mert a képviselők a plenáris ülésen tanúsított magatartásukkal súlyosan sértették az Országgyűlés rendjét.     A DK több női politikusa a nőkkel szembeni erőszak ellen tiltakozott az Országgyűlés keddi ülésén. A napirend előtti felszólalások elhangzása után Vadai Ágnes az ülésteremben, a DK-ban politizáló öt társa pedig egy üléstermi páholyban az egyik szemük környékén monoklihoz hasonló lila szemfestéssel jelent meg. A páholyban lévők egy-egy lapot tartottak fel “Fideszes fiúk! Az asszony verve jó?” felirattal.     Az elnöklő Latorcai János (KDNP) már akkor figyelmeztetésben részesítette az akcióban részt vett két képviselőt, és jelezte, hogy velük szemben a házelnök várhatóan eljárást fog kezdeményezni.

Vadai Ágnes facebook oldalán jelezte, hétfőn reggel, a Klubrádióban mondja el, mit gondol a házelnök döntéséről. Vadai Ágnes a Klubrádiónak telefon elmondta, a házelnök döntése egy értékítélet, ugyanis az országgyűlés elnöke zsidózásért 50 ezer forintot-bírságot szab ki először, majd 70 ezret másodszor. Ha a képviselők egy nőverő képviselő ellen tiltakoznak, akkor rögtön 130 forintot. Ez pontosan megmutatja a jelenlegi kormányzatnak és jelenlegi házelnök az értékítéletét.

Azért nem jár büntetés, hogy „ne pofázz bele kisanyám”, „Vetkőzz Ági! Hol a babydoll?”, nem jár büntetés azért, amit Illés Zoltán mond Szél Bernadettnek, mert a jelenlegi kurzusnak teljesen természetes a nőkkel szembeni verbális és nem verbális erőszak.

Vadai Ágnes elmondta azt is, hogy a 130 ezer forintos bírság a házelnök javaslata, amiről mai napon fog szavazni az Országgyűlés. Akik megszavazzák ezt a büntetést, azok  megbüntetik mindazokat, akik hasonlóan gondolkoznak a családon belüli erőszakról. A tiltakozás ideje alatt a ülésrendet nem zavarhatták, mivel akkor éppen nem történt az ülésteremben semmi, ugyanis nem volt meg a kormánypárti
többség.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*