Ezerkétszázan futottak fel a szigligeti várhoz

Kemény kaptatóval ért véget a második nap a 9. Spuri Balaton Szupermaratonon. A szigligeti várhoz nemcsak a négynapos verseny résztvevői, hanem a félmaratoni betétszám indulói is fel kellett fussanak. A leggyorsabb egyéniben Steib Péter, illetve Bojtor László volt.

A Balatonkerülőverseny második napi távja 4 és fél kilométerrel hosszabb volt (52,9 km), mint az első, az időjárás azonban nem változott: ismét napsütéses, szélcsendes időben lehetett futni Szigligetig. A 10:30-as fonyódi rajtnál 7 fokot mutatott a hőmérő.

A csapatversenyben küzdő a Sashegyi Gepárdok ismét jelentős előnnyel értek célba, így összetettben is őrzik első helyüket. (Bő öt perccel később a Coca-Cola Testébresztő gárdája bukkant fel.)Egyéniben Steib Péter ezen a napon is győzött (3:43:36), mögötte ezúttal a német Christoph Lux érkezett ebben a kategóriában (3:48:40). Összetettben 10 perc Steib Péter előnye “féltávnál”. A napi győztes a hölgyeknél egyéniben ismét Ladányi Tímea volt (4:31:22).

A férfi párosoknál – miként tegnap – a Bartos-Kardos Team volt a leggyorsabb, a nőknél viszont a Sárvári Lányok beelőzték a Herceghalom- Püspökladány duót. A vegyespárosok között továbbra is A csont nem fárad?! vezet, most már közel félórás előnnyel.

A hölgyek csapatai között a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóságának váltójáé a pénteki legjobb idő. A nap összes eredménye és az összetett állás a sportident.hu oldalon érhető el.

A Spuri Balaton Szupermaraton második napjára Keszthelynél becsatlakozott további 749 futó. Ők a félmaratoni távra neveztek be, amelynek célja ugyanúgy a szigligeti vár volt. Így a négy napot és a 21 kilométert vállalók együtt küzdhettek meg az útvonal legvégén található, nagy kitartást igénylő emelkedővel. Voltak, akik hárman, kézenfogva húzták fel egymást.

A félmaratonisták között Bojtor László volt a leggyorsabb, a nőknél Rozsnyai Lilla lett az első hely. Érdekesség, hogy a férfiak között a harmadik legjobb időt egy madagaszkári versenyző futotta, igaz, Gilot egyetemista kora óta hazánkban él és van magyar állampolgársága is.

A 9. Spuri Balaton Szupermaratonra egyéniben 269 nevezés érkezett, párban 124, három- vagy négyfős váltóban 130 csapat versenyez, s így a félmaratoni mezőnyt is hozzáadva kijelenthető: több mint 1200-an futottak fel be szigligeti célba.

 

A Spuri Öböl Félmaraton dobogós helyezettjei:
Férfiak:
1. Bojtor László (1:27:25)
2. Tótfalussy Balázs (1:28:24)
3. SolomampianinaGilot (1:28:37)
Nők:
1. Dr. Rozsnyai Lilla (1:29:18)
2. Peresa-Könczöl Anett (1:35:35)
3. Naszódiné Szilágyi Szilvia (1:38:11)