Évadzárót tartottak a Magyar Színházban

Évadzáró társulati ülést tartott a Magyar Színház pénteken. A színház vezetése értékelte a most záruló szezont, átadták az Iglódi-emlékgyűrűt és a Főnix Díjakat.

Őze Árontól, a teátrum igazgatója

Őze Árontól, a teátrum igazgatója Fotó: www.amdala.hu

   A társulati ülésen Fábry Zsuzsa, Iglódi István özvegye Jegercsik Csaba színművésznek adta át az emlékgyűrűt. Főnix Díjat vehetett át Őze Árontól, a teátrum igazgatóját a legjobb női szereplőként Ruttkay Laura, a legjobb férfi szereplőnek pedig Szatmári Attilát tartotta a társulat. A vezetőség által odaítélt Főnix Díjat Magony Enikő korrepetitor, a közönségdíjat Horváth Illés színművész kapta – közölte a színház az MTI-vel.
Őze Áron megbízatása 2015. január 1-ig szól, az igazgató már korábban bejelentette, hogy újra fog pályázni a teátrum vezetésére. “A következő évadban egy erős pályázati anyaggal készülök, s azon leszek, hogy még egy ciklus erejéig folytassuk a megkezdett munkát” – idézi a közlemény Őze Áronnak a társulati ülésen elhangzott szavait.
A jövő évadban a nagyszínpadon Jeney Zoltán Rév Fülöp című darabja Göttinger Pál rendezésében október 11-én debütál. A szerző a Magyar Színház felkérésére készít színpadi változatot lovagregényfolyamából.
Shakespeare Macbeth című művét Horgas Ádám rendezésében tűzik műsorra december 13-án. A rendező-zenész-koreográfus az előző évadban bemutatott Vérnásszal már megkezdett látványszínházi munkát ezúttal a nagyszínpadon folytatja.
Astrid Lindgren Harisnyás Pippi című művét Novák Eszter rendezésében láthatja a közönség, szintén a nagyszínpadon. A darab bemutatóját 2015. március 21-én tartják.
A nagyszínpadi vasfüggöny mögötti téren Mary Shelley regénye nyomán Frankenstein címmel mutatnak be előadást Koltai M. Gábor rendezésében. Az Orlai Produkciós Irodával közös produkciót 2015. február 7-én láthatja először a közönség. Szálinger Balázs Köztársaság című darabját 2015. május 10-től játssza a színház ezen a helyszínen. Az előadást a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának művészeti vezetője, Keresztes Attila rendezi.
A Sinkovits Imre Színpadon Puskin Anyegin című művét Molnár-Keresztyén Gabriella rendezésében láthatja a közönség. A darab bemutatóját november 22-én tartják. Kárpáti Péter Tótferi című művét Vidovszky György állítja színpadra 2015. február 14-i premierrel. Szabó Magda Az őz című művét Őze Áron rendezésében mutatják be március 14-én.
Az új évadban a társulathoz szerződik a pályakezdő Ágoston Péter mellett Gáspár Tibor színművész.

Forrás:MTI