Évadzáró maratont rendez az UTE

Szombaton lesz az évtizedes hagyományokra visszatekintő, sportág-népszerűsítő maratoni verseny és kajak-kenus családi nap az UTE vízitelepén. A lila-fehér szakosztály ezen a rendezvényen ünnepli meg idei eredményeit is.

És van mit/kit ünnepelni. Többek között Kozák Danutát, aki ott lesz szombaton a Tímár utcában. Akajakosnő az UTE versenyzőjeként idén 3 világbajnoki aranyérmet szerzett, ebből kettőt olimpiai számban, így 2013-ban is ő lett az ország legsikeresebb sportolója.

De nem ő az egyetlen tagja a szakosztálynak, aki idén komoly nemzetközi sikereket ért el. Az UTE szerzett ifjúsági világbajnoki címet női kajakban és a kenusai is jól szerepeltek: az ifik között Schmidt Dániel aranyérmes lett a maraton világbajnokságon, Szabó Kristóf pedig az U23-as Európa-bajnokságon szerzett bronzérmet.

„Az ünneplésen kívül azért verseny is lesz szombaton – mondja Doma Gergő, az UTE szakosztályvezetője. A legfiatalabbak reggel 9-kor rajtolnak. A gyermek-, kölyök- és serdülő korosztályok, valamint a masters versenyzők egy kört tesznek majd meg a Hajógyári-sziget körül, az ifik és a felnőttek kettőt. A bulit pedig délután tartjuk. Ebéddel kínáljuk majd azokat, akik rajthoz álltak a versenyen, a többieket ugráló-várral, ingyen sörrel és kora estétől DJ-vel várjuk a vízitelepre. A cél, hogy jó hangulatban, méltóképpen zárjuk az idei szezont.”

Idén nemcsak a vízen volt sikeres a szakosztály. Az MKKSZ elnöksége által jóváhagyott sportágfejlesztési-támogatásnak és a fővárosi önkormányzattól kapott forrásnak köszönhetően rövidesen 50 millió forintos beruházás kezdődik a vízitelepen, amelyen hasonló nagyságrendű felújítást évtizedek óta nem végeztek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*