Európai uniós támogatással bővítették Tiszaroff és Tiszagyenda szennyvízhálózatát

Döntően európai uniós támogatással bővítették két Jász-Nagykun-Szolnok megyei település, Tiszaroff és Tiszagyenda szennyvízhálózatát, az infrastrukturális fejlesztés során több mint négyszáz lakóingatlant kötöttek be a csatornarendszerbe – közölte a projekt kommunikációjáért felelős cég szerdán az MTI-vel.

    Az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program keretében a korábbi közös csatornázás után mindkét helyen egy régóta tervezett beruházás valósult meg, amelynek révén a helységek megfelelnek az európai uniós közművesítéssel kapcsolatos előírásainak.
    A közel 420 millió forint értékű fejlesztéshez az EU kohéziós alapja és a magyar állam 347 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosított. A 2013 szeptemberében kezdődött és a két településen párhuzamosan zajló építkezés alatt Tiszaroffon 269, Tiszagyendán 140 lakóházat csatlakoztattak rá a szennyvízhálózatra. Ennek eredményként a csatornázott területeken 92 százalékra nőtt a csatornahálózatba bekötött ingatlanok aránya, növelve ezzel az ott élők kényelmét és az ingatlanok értékét.

Forrás:MTI