EURO-2016 – Koller: az osztrákok nem becsülik le a magyar válogatottat

Az osztrák labdarúgó-válogatott nem becsüli le a magyarokat a két csapat keddi Európa-bajnoki mérkőzése előtt – mondta Marcel Koller szövetségi kapitány.

    A magyar szövetség (MLSZ) honlapjának csütörtöki beszámolója szerint az osztrák válogatott bázisán, Mallemort-ban megtartott sajtótájékoztatón Koller elismerte, hogy a játékosainak és neki sincs tapasztalata az Európa-bajnoksághoz hasonló nagy tornákról, de mivel a felkészülésük jól sikerült, nem aggódik emiatt.
    “A következő napokban még néhány apróságot gyakorolnunk kell, de egyébként készen áll a csapat a megméretésre. Egyelőre csak a saját játékunkkal foglalkozunk, de természetesen lesz olyan taktikai felkészítés is, amikor kifejezetten a magyar csapatra készülünk majd” – közölte.
    Az edző kifejtette: a keretük négy éve együtt van, és mivel soha nem szokták lebecsülni az ellenfeleiket, nem gondolja, hogy a magyarok ellen ebbe a hibába esnének.
    “Nehéz ellenfélnek gondoljuk a magyar csapatot, keményen oda kell tennünk magunkat a jó eredmény érdekében” – mondta Koller.
    Sebastian Prödl, az angol Watford középpályása kifejtette, hogy főként csapatként tartja erősnek a magyar együttest, “de ha egy embert kell kiemelnem, akkor az Szalai Ádám”. A középcsatárról elmondta: nagyon jó fizikai adottságai vannak, “amit jól ki is használ a pályán, keményen, harcosan játszik, nehéz lesz ellene”.
    Ausztria csapata szerda délután érkezett Franciaországba. Az Európa-bajnokság F csoportjában kedden (18.00 órától) a magyar, június 18-án a portugál, június 22-én pedig az izlandi válogatottal mérkőzik.

Forrás:MTI