Esőember- Utoljára az Orlai Produkciónál

Orlai Produkció_Esőember12014 végén lekerül az Orlai Produkciós Iroda repertoárjáról a nagysikerű Esőember című előadás, új filmes produkció vélhető előkészületei miatt. Ebben az évben még pár alkalommal tekinthető meg Kulka János, Nagy Ervin, Cseh Judit, Nagy Viktor, Urbanovits Krisztina és Simicz Sándor játéka a Belvárosi Színházban.

 

2012-ben a világon először mutatták be Barry Levinson 1988-as, Oscar-díjas filmjének színpadi adaptációját a Belvárosi Színházban. A főszereplők mellett Garas Dezső és Kézdy György játszották Dr. Bruener szerepét. Szomorú tény, hogy azóta a mind a ketten elhaláloztak, így Nagy Viktor formálja meg már az orvos alakját.

Az Esőember a szeretetről szól. Pontosabban annak különböző formáiról, és a vele járó nehézségekről. Hőse tipikus „korunk gyermeke”, egy arrogáns és magabiztos yuppie, a vállalkozások bajnoka, aki a körülötte élőket csupán mozaikként illeszti az üzleti tervek és kitűzött célok közé. Mindezt még az sem tudja megváltoztatni, amikor rég nem látott apja meghal – sokkal inkább megrázza a tény, hogy nem ő az örökös. Ki lehet a titokzatos kedvezményezett? Némi nyomozás után fedezi fel, hogy egy intézetben él egy autista zseni, aki az ő testvérbátyja, és akinek a létezéséről sem volt fogalma sohasem – és ő örökölte a milliókat. Elkezdődik egy hosszú, valóságos és lelki utazás, amelynek során két külön világ csiszolódik egymáshoz, és a furcsa, magába zárt autista talán képes megnyitni öccse kérges szívét.

Szereplők: Kulka János, Cseh Judit, Nagy Ervin, Urbanovits Krisztina, Nagy Viktor, Simicz Sándor

Rendező: Anger Zsolt

A darab a következő időpontokban tekinthető még meg a Belvárosi Színházban:

2014. október 22. (100. előadás a Belvárosi Színházban) és november 9.

Utoljára decemberben lesz látható, amelynek pontos időpontjáról a www.orlaiprodukcio.hu oldalon olvashatnak az érdeklődők.

Orlai Produkció_Esőember2