Ember és gép találkozása

Világmárkák, multinacionális cégek, hazai és külföldi kis- és középvállalatok mutatják be technikai újdonságaikat május 12. és 15. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban. A kiállításon szinte minden ipari ágazat jelen lesz: a vállalatok átfogó képet adnak egy-egy szakterületről, és a lehető legrészletesebb információkat a különböző szakmai feladatok megoldásához, a piaci trendek feltérképezéséhez.

Fotó: Dóka Attila, Juhász Melinda

Idén minden eddiginél több, összesen 19 ország mutatja be ipari tevékenységét. A kiállítók létszáma is bővült: több mint 380 cég jelezte idén részvételét! Közülük 111 vállalat külföldi, 40 százalékuk pedig nagyobb standdal érkezik, mint az előző években. Néhány ország – köztük Tajvan, Németország és Ausztria – úgynevezett közösségi standdal jelentkezik, vagyis a vállalatok az adott ország támogatásával mutatják be technológiájukat. A teljes kiállítói lista itt olvasható: http://iparnapjai.hu/hu/online-katalogus

Az IPAR NAPJAI, MACH-TECH kiállítást 2015. május 12-én 11 órakor dr. Czomba Sándor a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára nyitja meg.

A széleskörű kiállítói kínálat mellett a Hungexpo Zrt. szakmai partnerei által szervezett előadások, konferenciák várják a szakembereket, valamint megtekinthető lesz a nagydíjas termékek bemutatója a G pavilonban, a Fórum Színpad programja és a kiállítói újdonság-bemutatók. A kiállítás zárónapján, pénteken rendezik meg az egyetemisták és főiskolások versenyét, a Techtogether – GTE – MACH-TECH-et, amelyen az ország vezető gyártástechnológiai képzést nyújtó felsőoktatási intézményeinek hallgatói vesznek részt. Bővebben a programokról itt olvashat: http://iparnapjai.hu/hu/programok

 

APPLICATION ZONE

„Az Ember és gép. Múlt, jelen… és a jövő” címmel idén is a kiállítás egyik legizgalmasabb látnivalója lesz az Application Zone, amely igazi meglepetéseket tartogat a műszaki-mérnöki megoldások kedvelőinek. Az új koncepció alapján összeállított gyakorlati bemutatón látható lesz a többi között egy virtuális 3D képet megjelenítő tablet, biometrikus munkaidő-nyilvántartó rendszer, az automatizálás és robotika története, mérföldkövei, CNC oktató szoftver (3D-s szimulációval), egyedi robotprogramozás, fémet alkalmazó 3D nyomtató és közvetlenül (adatrögzítő) szoftverbe dolgozó mérési rendszer.

2015-ben is Nagydíjban részesültek a szakmai zsűri által legjobbnak ítélt, legkiemelkedőbbnek tartott innovációs termékek. A Nagydíjakat a kiállítás megnyitóján adják át. IPAR NAPJAI, MACH-TECH 2015 Nagydíj nyertesek:

 • Flexman Robotics Kft.: MOTOMAN ArcWorld kompakt ívhegesztő robotcella „Kinetiq teaching” betanítási lehetőséggel
 • Froweld Kft.: FRONIUS TPS/i – TRANS PROCESS SOLUTION // MÍG/MAG fogyóelektródás hegesztőgép
 • Linde Gáz Magyarország Zrt.: EVOSTM Ci. működtetőkaros ipari gázpalackszelep
 • Pure Air Kft.: A.Smoke 5 kompakt olajfüst szűrő
 • Weidmüller Kereskedelmi Kft.: u-remote IP20 intellingens I/O csatlakozó felület
 • Werth Magyarország Kft.: i-Robot, a mérőszoftverrel támogatott robotizált 3D lézerszkenner berendezés

 

Különdíj nyertes:

 • Beckhoff Automation Kft.: XTS® = eXtended Transport System – linerális szállítórendszer

Elismerő oklevelet kaptak:

 • CNCEDU Kft.: SSCNC CNC oktató és vizsgáltató szoftver
 • Intertechnika Kft.: 3D szkenner ólomkabinja
 • Learn Virtual Europe Kft.: Apolo WeldTrainer hegesztő szimulátor
 • Linde Gáz Magyarország Zrt.: ViPR beépített nyomásszabályzóval rendelkező ipari gázpalack szelep
 • Norinsol Kft.: Europafilter EF2100 mellékáramú olajtisztító berendezés termékcsalád

 

 • Sheet Metál Technológia Kft.: DENER SMART XL CNC élhajlító berendezés

termékcsalád