Ellenfelekből csapattársak

Újabb bokszolóval bővült a Ferobox Event csapata: Bozai Gyula került a promóter cég kötelékébe. A labdarúgóból lett cirkálósúlyú profi ökölvívó nemrég Nagy Sandor, (9 mérkőzés, 9 győzelem, 9 K.0.) ellen bokszolhatott a magyar bajnoki övért, júniusban pedig megszerezte a UBC kisvilágbajnoki címét.

Bozai (10 győzelem, 8 K.O., 6 vereség) akkor került Rácz Félix látókörébe, amikor Szentesen a Ferobox Event cirkálósúlyú ökölvívója, Nagy Sándor ellen küzdött meg a magyar bajnoki övért. A meccset Nagy nyerte, de Bozai is emlékezetes teljesítményt nyújtott. „Akkor még nem keresett meg Félix, mert tiszteletben tartotta, hogy egy másik menedzserhez tartozom” – emlékezett vissza az ökölvívó. „Viszont, amikor megtudta, hogy felszabadultam, rögtön lecsapott rám.”

Az ökölvívó tehát egykori ellenfele, Nagy Sanyi csapattársa lett. „Sokszor előfordult már a sporttörténelemben, hogy vetélytársakból csapattársak lettek. Ettől függetlenül a mérkőzésünknek még lehet visszavágója, de ez akkor lesz érdekesebb és értékesebb, ha mindketten összegyűjtünk még pár győzelmet és esetleg címeket. Ez egy olyan nemes sport, ahol ellenfelek vagyunk, de nem utáljuk egymást. A meccs végén össze tudtunk ölelkezni és gratulálni, mert tiszteljük egymást.”

Az ökölvívóról mindenképp érdemes tudni, hogy NB I-es labdarúgó volt sokáig, csak tíz éve váltott sportágat. „Későn kezdtem el bokszolni, 28 éves koromig a futballból éltem. Viszont egy idő után elegem lett az ottani közegből, így a bokszra váltottam. Aztán egyre jobban ment és kedvet kaptam hozzá, hogy komolyan belevágjak. Egyébként továbbra is focizok még alsóbb osztályokban.”

Bozai harcos, megalkuvást nem tűrő bokszolóként jellemzi magát, aki szeret rátapadni az ellenfelére és felőrölni. Arról is megkérdeztük, hogy mit tart eddigi pályafutása legnagyobb eredményének? „Bokszoltam már a kisvilágbajnok Sefer Seferi ellen és nem csak jó meccset bokszoltam ellene, de állva végigbírtam, pedig előtte mindenkit kiütött. Ezen kívül arra is nagyon büszke vagyok, hogy nemrég megszereztem a UBC kisvilágbajnoki övét. Kétszer magyar bajnoki címért is bokszolhattam, de sajnos eddig ez még egy alkalommal sem sikerült megszereznem.”

A bokszolónak arról is határozott elképzelései vannak, hogy mit vár a Rácz Félixszel és Bertók Róberttel való együttműködéstől. „Amikor elkezdtem bokszolni az volt a célom, hogy magyar bajnok legyek és megszerezzem egy nagyobb szervezet címét. Úgy érzem, a Feroboxnál lesz erre lehetőségem. Ezen kívül szeretném legyőzni a kishitűség magyar sztereotípiáját és bátran odaállni mindenki elé a ringben.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*