Elle Fashion Show 2015: Divattal a mellrák ellen

Idén tavasztól a hazai divatszakma is bekapcsolódik a mellrák elleni küzdelembe. Az Elle magazin felkérésére ugyanis négy dizájner – Dori Tomcsanyi, Maison Marquise, NUDE by NUBU, Zigi – tervezett olyan ruhát, amellyel a mellrák megelőzésére hívják fel a figyelmet. 2015. őszi-téli kollekciójuk mellett ezeket is bemutatják az Elle Fashion Show-n, ahol a legígéretesebb fiatal francia divattervezőket is megismerhetjük.

A mellrák ma Magyarországon minden 10-12. nőt érinti. A magazin fontosnak tartja, hogy hangsúlyozza a megelőzés fontosságát. „Arra kértük az eseményünkön bemutató tervezőket, hogy a divat erejével járuljanak hozzá a mellrák elleni küzdelemhez, és tervezzenek egy figyelemfelkeltő ruhát kifejezetten erre a célra”– mondta Liptai Lívia, az Elle magazin főszerkesztője.
Tomcsányi Dóri ruhája a női dekoltázsra hívja fel a figyelmet: egy különlegesen szép ívű felsőrésszel rendelkező, látványos ruhát készített. „A ruha inspirációja az élet, amely elemi erővel virul ki, és minden akadályt legyőz” – mondta el Tóth Bori alkotása kapcsán. A kreáció domináns színe a fekete, amely fokozatosan felfelé haladva színessé és élénkké válik. A NUDE by NUBU márka alkotói egyszerű anyagot választottak, és üzenetüket feliratban mondják el: „Ismerd magad, törődj magaddal!”. Oláh Zsigmond, a Zigi Brand alapítója fordított metódust követett a tervezésnél: az az irány inspirálta, hogy a nő, bármi is történjen vele, a nőiességét, magabiztosságát, és szépségét soha nem veszíti el. Ennek eredménye egy drámai hatású, sötétkék-lila mintás, selyem hosszú ruha lett.

Az Elle Fashion Show-ra tervezett ruhák az Elle magazin júniusi számában is láthatóak lesznek, egyúttal árverésre is bocsátják azokat. A befolyt összeget a szervezők a Rákbetegek Országos Szervezetéhez juttatják el.
Ezen felül egy kiválasztott ruha leütési árának megfelelő összeggel az NN Biztosító is támogatja a Szervezetet – akármeddig emelkedik is a licit.

A magyar tervezők mellett három francia dizájner – Etienne Deroeux, Lea Peckre, Valentine Gauthier – is hazánkba látogat, akiknek 2015. őszi-téli kollekcióját szintén láthatja a közönség április 17-én és 18-án a Várkert Bazárban.