Elindult Marosvásárhelyre az árváknak, időseknek és 150 nehéz sorsú családnak küldött karácsonyi ajándékszállítmány

IMG_6163

Fotó: Fekete Dániel/MÖS

TÖBB MINT 1100-AN RÉSZESÜLNEK AZ ÖKUMENIKUS SEGÉLYSZERVEZET ÖSSZESEN 2,5 MILLIÓ FORINT ÉRTÉKŰ, TÖBB TONNA KARÁCSONYI AJÁNDÉKÁBÓL

Hagyományai szerint, a marosvásárhelyi Lazarenum Alapítvány által támogatott 100 fő szegény sorsú és árva gyermekek, illetve idősek otthona lakóinak visz karácsonyi ajándékot az Ökumenikus Segélyszervezet. Az ajándékcsomagok melletti tartósélelmiszer három (téli) hónapra biztosítja az intézményi ellátást. Az ajándékot Keresztes Ildikó énekes, az Ökumenikus Segélyszervezet önkéntese fogja átadni a helyszínen.

Az Ökumenikus Segélyszervezet szállítmánya a Lazarenum Alapítvány intézményeinek látókörében, Maros megyében élő további 150 családot (cca. 1000 fő) is támogat. A 2,5 millió forint értékű adományt Budapestről ma elindult teherautó viszi el Marosvásárhelyre, melynek tartalma a karácsonyi ajándékcsomagok (csokoládé, kakaó, müzli szelet, szaloncukor) mellett közel több tonna tartósélelmiszer (liszt, rizs, tészták, kristálycukor, étolaj, konzervek, lekvár, kakaó, kávé, nápolyi, tea). Az ajándékokat az Ökumenikus Segélyszervezet önkéntesei és a Lazarenum Alapítvány munkatársai közösen viszik el a családokhoz, s házról házra járva adják majd át.

Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója a teherautó Erdélybe indulásakor elmondta, hogy határon túli adományprogramjaik keretében az Ökumenikus Segélyszervezet Kárpátaljára is gondol. Az előző esztendőkhöz hasonlóan, most szombaton Beregszászon ’Adventi várakozás’ címmel játszóházat szerveznek, melynek keretében 2 millió forint értékben kap ajándékot több mint 80 gyermek és családja.A mai segélyakcióban részt vett Siklósi Beatrix, az MTVA Nemzetiségi, Külhoni és Kiemelt Projektek Főszerkesztőségének vezetője, s a most indított adomány megérkezését és átadását a Jónak lenni jó! c. műsor be is fogja mutatni vasárnapi adásában.

A rendezvény kapcsolódik az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség. Országos Adventi Pénzadománygyűjtéséhez. A Segélyszervezet ünnepi segélyakcióit és egész éves rászorulókért végzett munkáját a 1353-as adományvonal tárcsázásával, hívásonként 250 forinttal lehet támogatni!