Elfáradt Tőkés László

Az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) Tőkés Lászlót küldené további öt évre az Európai Parlamentbe (EP), a volt püspök azonban kijelentette, hogy fáradtnak érzi magát, és nem menne.
A párt szombati kongresszusáról szóló beszámolójában több erdélyi magyar lap is beszámolt hétfői számában arról, hogy Tőkés László, az EMNP védnöke, EP-képviselő a kongresszus szünetében tartott sajtótájékoztatón kijelentette, fáradtnak érzi magát, és nem vállalna újabb EP-mandátum
A Krónika című újság meglepetésként tálalta Tőkés László bejelentését. Hozzátette, a volt püspök szerint az EMNP immár önállóan is képes képviselőt juttatni az Európai Parlamentbe.
A lap idézte Toró T. Tibor újraválasztott EMNP-elnök ezzel kapcsolatos álláspontját. Toró szerint ha egy közösségnek van egy olyan történelmi személyisége, mint a magyarság érdekeiért 25 éve következetesen kiálló Tőkés László, akkor mindent meg kell tenni, hogy folytathassa brüsszeli munkáját. Az elnök elmondta: a párt még nem döntött Tőkés László esetleges indulása mikéntjéről, de ha kell, százezer aláírást gyűjt támogatása érdekében.
Forrás:MTI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*