Életem egyik legjobbját nyújtottam

A Tomracing Motorsport versenyzője beindult: zsinórban harmadszor a dobogón

Kulman Miklós: „Életem egyik legjobbját nyújtottam”

Újabb bajnoki fordulót rendeztek a nagy teljesítményű motorokkal végrehajtott látványos akrobatikus gyakorlatokat bemutató versenyzők, vagyis a stuntriderek számára. Ezúttal a kunmadarasi repülőtér aszfaltján csaptak össze a motoros kaszkadőrök, ahol a Tomracing Motorsport színeit képviselő Kulman Miklós végül ismét a dobogóra állhatott, és ezzel továbbra is a harmadik helyen áll összetettben.

A Hungexpón rendezett Stunt Riding Bajnokság első fordulója és a pécsi meghívásos verseny után most, a május elsején megtartott második bajnoki fordulóban is a dobogó legalsó fokára állhatott fel Kulman Miklós. A Tomracing Motorsport versenyzője Kunmadarason sokat javított az eddig többször is kritizált kvalifikációs teljesítményén: Kulman a 3. helyen végzett, azonban pontlevonással sújtották, mert amikor neki kellett volna következnie, nem volt ott a rajtnál. A motoros kaszkadőr motorjának hátsó kereke túl lapos volt, így azt két gyakorlat között kellett felfújnia. A vb ötödik versenyző emiatt a 6. helyről kezdhette meg a döntőt.


„Életem egyik legjobbját nyújtottam a versenyen. A kvalifikációm végre jól sikerült, de a pontlevonás sajnos beárnyékolja egy kicsit. A döntőben nyújtott teljesítményemmel viszont megint vissza tudtam kapaszkodni a dobogóra, aminek kifejezetten örülök. Minden összejött, amit elterveztem, a legnehezebb gyakorlatokat is be tudtam mutatni. A hat perc tele volt akrobatikus és dinamikus elemekkel. Ha nincs a pontlevonás, előrébb is végezhettem volna”- fogalmazott Kulman Miklós.

A Tomracing Motorsport csapatkoordinátora szerint versenyzőjük teljesítménye jó alap lehet a bajnoki szezon folytatásához.

„Hiába sikerült sokat javítania Mikinek a kvalifikációs teljesítményén, a pontlevonás miatt nem kezdhette meg jó pozícióban a döntőt, pedig ezúttal a gyakorlatok bemutatásában jelentős előrelépést tapasztalhattunk. A jövőre nézve viszont a döntőben bemutatott produkciója egy jó alap lehet a folytatásra, mert már most meg lett volna az esélye a második helyre, ha nincs az a leeresztett gumi. Három verseny, három dobogó, abszolút nem lehetünk elégedetlenek” – jelentette ki Biel Richárd.