Ékszerdoboz Abonyban

Péntek délután, ünnepélyes keretek közt került felavatásra Abony város “ékszerdoboza”, az új Kultúra Ház, amely a város második legnagyobb beruházása. A beruházás Uniós keretből épült, mely egy projektsorozat utolsó előtti állomása.

Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony az avató ünnepségen elmondta 15 projektből áll a fejlesztés, ebből 13 korábban sikeresen lezárult, ez a 14-ik. A 750 millió forint értékű ingatlenfejlesztésben a könyvtár, a művelődési ház és egy hatalmas, 300 főt befogadó modern színházterem, három kisebb civileknek való helyiség, valamint a Bihari János Zeneiskola kapott helyet.

Múlt héten is ünneplet Abony, a szintén Európai uniós támogatással, több mint 300 millió forintból épült piaccsarnokot és fedett piacteret adták át. https://www.amdala.hu/300-millios-piaccsarnok-abonyban/

Az Abony Város Közösségi Háza - Komplex kulturális, oktatási, művészeti központ újonnan átadott épülete Abonyban 2013. augusztus 23-án. A multifunkcionális közösségi ház három fő épületegyüttesből - zeneiskola, könyvtár és művelődési ház - áll. A 750 milliós beruházás a Széchenyi terv keretében valósult meg. MTI Fotó: Mészáros János

Az Abony Város Közösségi Háza – Komplex kulturális, oktatási, művészeti központ újonnan átadott épülete Abonyban 2013. augusztus 23-án. A multifunkcionális közösségi ház három fő épületegyüttesből – zeneiskola, könyvtár és művelődési ház – áll. A 750 milliós beruházás a Széchenyi terv keretében valósult meg.
MTI Fotó: Mészáros János

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*