Együtt-PM: rossz üzletet csinálhatott a kormány az MKB-val

Az Együtt-PM Szövetség kikéri a kormánytól az MKB Bank megvásárlásával kapcsolatos teljes vállalatértékelési dokumentációt, hogy kiderüljön, rossz üzletet csinált-e az állam.

    Pápa Levente, az Együtt elnökségi tagja csütörtöki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint azt gyanítják, hogy MKB portfóliója “telis-tele van rossz hitelekkel, behajthatatlan követelésekkel”, amelyeket adóforintokból kell majd konszolidálni. Megjegyezte: emellett a devizahiteles csomag is komoly terheket ró majd a költségvetésre.
    Inkább Oroszországban és Kínában szokás az, hogy az állam működtet kereskedelmi bankokat – írta az ellenzéki politikus, aki úgy fogalmazott: ez annak fényében nem meglepő, hogy Orbán Viktor “évek óta Vlagyimir Putyin kegyeit keresi”.
    A pártszövetség arra szólította fel a kormányt, hogy hozza nyilvánosságra az MKB Bank megvásárlásával kapcsolatos teljes vállalatértékelési dokumentációt. Egyúttal arra várják a választ Varga Mihály nemzetgazdasági minisztertől, hogy a piaci értékesítés azt jelenti-e, hogy ezt a bankot is a “fideszes oligarchák” vásárolhatják majd meg olcsón.

Forrás:MTI