Egyszer már együtt sikerült!

Egyszer már közös erőfeszítéssel – személyesen és közös erőfeszítéssel kivezettük Magyarországot az akkori, addigi történetének egyik legsúlyosabb gazdasági válságából. Most ugyanerre lesz szükség- mondta Bajnai Gordon a szombati sajtótájékoztatón. A sajtótájékoztató szó szerinti leiratát olvashatják:

Mesterházy Attila elnök, MSZP.: – Olyan választmányi napirendi ponton vagyunk túl, ami szerintem nagymértékben segítette az együttműködést ügyét, ami az egymásnak a jobban megértését is egészen biztosan szolgálta. Egy nagyon konstruktív, őszinte beszéltetés volt, és mindenféleképpen hasznosnak tartom ezt a mai eseményt, és sikerült is megállapodnunk néhány dologban, amit szeretnék az Önök figyelmébe ajánlani.

Ma együttműködés tekintetében abban állapodtunk meg, hogy egyetértünk abban, hogy az Orbán-rendszer leváltása nemzeti érdek. Abban hiszünk, hogy az ellenzéki összefogás a választási győzelem előfeltétele. Ezért nap a következő pontokban, konkrét pontokban állapodtunk meg.

2014-ben egy közös demokratikus jelölt kell hogy szemben álljon a Fidesszel. A második pont, hogy az addig hátralevő időközi választásokon egyeztetett módon történik a jelöltállítás és a kampány. A harmadik, hogy közös felelősségünk, hogy a politikai akcióink ne gyengítsék az összefogásban érintett partnereket, és a negyedik, hogy a szervezetfejlesztés, a tagtoborzás, a jelöltek kiválasztása nem egymás rovására történik.

Ha hallják és értik ezeket a pontokat, akkor pontosan láthatják, hogy ezt a józan ész diktálja, az az igény, hogy 2014-be le kell váltani Orbán Viktort és rendszerét. Mi abban hiszünk, hogy ez nemzeti érdek, és a következő hetekben, hónapokban e szerint is fogunk cselekedni.  Parancsolj Gordon!

Bajnai Gordon, Együtt 2014 – PM választási szövetség.: – Jó napot kívánok! Azért jöttem ma el az MSZP választmányának meghívására régi ismerősökhöz, mert azt akartam nekik elmondani, hogy én azért tértem vissza tavaly október 23-án, hogy azt a széles összefogást, azt az ellenzéki együttműködést létrehozzuk, amely képes leváltani Orbán Viktor és Simicska Lajos országrontó rendszerét és utána jó kormányzással talpra tudja állítani, Magyarországot, ki tudja vezetni Magyarországot ebből a válságból. Egyszer már közös erőfeszítéssel – személyesen és közös erőfeszítéssel kivezettük Magyarországot az akkori, addigi történetének egyik legsúlyosabb gazdasági válságából. Most ugyanerre lesz szükség, csak azt kell látnunk, hogy a válság sokkal-sokkal nagyobb, sokkal mélyebb és sokkal kiterjedtebb Ezért méginkább fontos, hogy egy nagyon széles, nagyon sokszínű és nagyon erős összefogás jöjjön létre. Ehhez pedig a Magyar Szocialista Párt, amely a legutóbbi választások után stabilizálta helyzetét, sőt megerősített azóta a pozícióját, megkerülhetetlen erős tényező. Ezért jöttem el, hogy az összefogás szándékáról, menetrendjéről, és az összefogás közös akaratáról tegyünk mind a ketten tanúbizonyságot. Ez ma meg is történt.

Ahogy Attila is elmondta, egy nagyon nyílt, jó hangulatú, konstruktív és konkrét eredményeket hozó megbeszélés volt. Attila elmondta azt a négy pontot, amelyben egyetértettünk. Ezen túl is megbeszéltünk néhány ügyet, az egyik az, hogy azt gondolom, hogy illik viszonozni a meghívást, szükség van közös helyzetértékelésre, szükség van arra, hogy hasonlóképpen lássuk a politikai helyzetet, hogy hasonlóan elemezzük a számokat és a jelenségeket. Ezért az a szándékom – és ezt az Együtt – Párbeszéd Magyarországért Szövetség elnökségével is tegnap egyeztettem -, hogy meghívjuk valamikor a következő hetekben a mi pártszövetségünk elnökségi ülésére, különböző szereplői részvételével folytatott elnökségi ülésére Mesterházy Attilát és Botka Lászlót, akiktől a meghívást közösen kaptam.

Megbeszéltük azt is, hogy egyfajta forródrótot fogunk működtetni a jövőben, hogy ha bárki kívülről azzal a szándékkal próbál provokálni minket – mert azért érzünk erre szándékot, és nyilvánvalóan hogy látjuk, hogy retteg a mostani hatalom attól, hogy ez az erős ellenzéki összefogás létrejön -, szóval, hogyha bárki abban reménykedik, hogy mesterségesen, konkrét ügyekben viszályt kíván közöttünk szítani, akkor ebben forródróton leszünk és aznapon belül fogjuk tisztázni, hogyha újabb pletyka, provokáció vagy bármi ilyen dolog történik.

Harmadrészt pedig jeleztem, hogy a mi programjaink elkészültek, ennek most egy országos, országjáró körútján vagyunk Együtt Magyarországért körút, itt mutatjuk be ezt a programot, és hogy amikor ezzel kész vagyunk, akkor elkezdődhetnek majd a programok egyeztetései is. Nemsokára egyébként az oktatási programunk részletes bemutató konferenciájára például Hiller Istvánt is meghívtuk, hogy legyen ott és mondja el a Magyar Szocialista Párt véleményét. Meg kell mondanom őszintén, hogy ismerve a szereplőket, nem számítok nagy véleménykülönbségre ott sem.

Mesterházy Attila elnök, MSZP.: – Ebben abszolút egyetértünk. Én pedig a meghívást tisztelettel természetesen elfogadtam, és ott leszek ezen a megbeszélésen.

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*