Egyre nagyobb büntetések

“Kit védtek? Ne kamuzzatok tovább NAV-ügyben!” feliratú molinó az elnöki pulpitus felett az Országgyűlés plenáris ülésén 2013. december 9-én. A molinót az Együtt-PM két független országgyűlési képviselője, Szabó Rebeka és Scheiring Gábor feszítette ki. Középen Kövér László házelnök. MTI Fotó: Kovács Attila

“Kit védtek? Ne kamuzzatok tovább NAV-ügyben!” feliratú molinó az elnöki pulpitus felett az Országgyűlés plenáris ülésén 2013. december 9-én. A molinót az Együtt-PM két független országgyűlési képviselője, Szabó Rebeka és Scheiring Gábor feszítette ki. Középen Kövér László házelnök.
MTI Fotó: Kovács Attila

Szabó Rebeka és Scheiring Gábor tiszteletdíjának csökkentését javasolja Kövér László házelnök, amiért a Párbeszéd Magyarországért független képviselői hétfőn egy molinót tartottak fel az ülésteremben.

A két politikus a napirend elfogadása előtt egy “Kit védtek? Ne kamuzzatok tovább NAV-ügyben” feliratú molinót vitt előbb az ülésterem közepére, majd a karzatra. A házelnök már akkor jelezte, büntetésre számíthatnak az akcióért.     Kövér László csütörtöki előterjesztésében azt javasolja, a parlament 131 ezer forinttal csökkentse Szabó Rebeka és 50 ezer forinttal Scheiring Gábor tiszteletdíját, mert súlyosan megsértették az Országgyűlés rendjét. Indoklása szerint Szabó Rebekával szemben azért kezdeményezi a maximális – havi tiszteletdíjának egyharmadát kitevő – bírság kiszabását, mert korábban hasonló magatartása miatt már megbüntették.

Forrás:MTI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*