EGY TÁNYÉR SZÉKELYKÁPOSZTA, KENYÉR, TEA ÉS SZALONCUKOR

130 adag melegételt osztott ki közösen a Soproni Evangélikus Egyházközség és az Ökumenikus Segélyszervezet december 11-én, szerdán délben a helyi evangélikus templom mögötti udvaron és parkban.

 

Már az ételosztás előtt két órával elkezdett növekedni a hajléktalanokból és rászoruló családokból álló sor, de annál hamarabb, szinte fél óra alatt ki is osztották a szervezők az összes adag székelykáposztát, kenyeret, teát és szaloncukrot.

 

A közös akciót első alkalommal szervezték meg a hűség városában, azt remélve, hogy az egyszeri alkalmat hasonló segítő ételosztások követhetik majd. Nemcsak Sopronban, hiszen az osztásba bekapcsolódtak az egyházmegyei gyűlésen jelen lévő lelkipásztorok is, hogy az itt szerezett tapasztalatok birtokában saját településeiken is minél több formában segíthessék a rászorulókat.

 

Az ételosztás kapcsolódik az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség. Országos Adventi Pénzadománygyűjtéséhez. A Segélyszervezet ünnepi segélyakcióit és egész éves rászorulókért végzett munkáját a 1353-as adományvonal tárcsázásával, hívásonként 250 forinttal lehet támogatni!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*