Egy hét alatt 6 millió forint gyűlt össze

A becsült számokhoz képest dupla annyian, azaz 2 millióan maradtak fedél nélkül a világ eddigi legpusztítóbb tájfunjának pusztítása után a Fülöp-szigeteken. A természeti katasztrófa által teremtett körülmények miatt eddig akadozó segélyszállítmányok lassan elértek a leginkább károsult területekre is, de még mindig tart a romok eltakarítása, s nem fejeződött be a holttestek összegyűjtése sem. A nemzetközi segélyszervezetek munkásainak százai erejüket megfeszítve arra törekednek, hogy mihamarabb viszonylagosan normalizálódjon a helyzet.

A világ legnagyobb egyházi hátterű segélyszervezeteket tömörítő szövetségének (ACT Alliance)  kötelékében dolgozó Ökumenikus Segélyszervezet helyszíni munkatársa szerint az alapvető életszükségletek biztosítása mellett mára az újrakezdés feltételeinek kialakítása a legfontosabb feladat. Belényi Dániel, aki a délkelet-ázsiai szigetországban a biztonsági koordináció mellett logisztikai feladtok ellátásával is segíti a nemzetközi szövetség munkáját elmondta, hogy a legfontosabb élelem és ivóvíz mellett most takaróra, vízhatlan ponyvára, sátrakra, ágyneműre, gyógyszerre, szúnyoghálóra, generátorokra, tisztálkodó szerekre, konyhai felszerelésekre van szükség a katasztrófaövezetben. A magyar részvétellel zajló segélyprogram támogatja a romok megkezdett eltakarítását is, mégpedig munkáért készpénzt konstrukcióban – ezzel is segítve a károsultakat.

A nemzetközi összefogásban megvalósuló, százezreket segítő segélyprogram támogatók köréhez való csatlakozásra a magyarok számára is biztosított a lehetőség a 1353-as adományvonalon, melyre hívásonként 250 forintjával az elmúlt hat nap alatt már mintegy 6 millió forint érkezett.

Az Ökumenikus Segélyszervezet adománygyűjtése a 1353-as adományvonal mellett és a 11705008-20464565 számlaszámon is folytatódik, utóbbin „Tájfun” megjelöléssel fogadják köszönettel a felajánlásokat. www.segelyszervezet.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*