Dübörgött a belváros – motorsport az MTA előtt

Május elsején összegyűlt a magyar motorsport színe-java, hogy a Magyar Tudományos Akadémiától induló, a Lánchídon át vezető útvonalon végigszáguldjanak versenygépeikkel.

Szokatlan látvány: versenygépek az MTA előtt

Szokatlan látvány: versenyautók az MTA előtt

A lelkes közönség megcsodálhatta a Zengő Motorsport új Hondáját, amelyet Michelisz Norbi terelgetett a belvárosi pályán, de a magyar fiú mellett Yvan Müller, James Thompson és Pepe Oriola is képviseltette magát a WTCC mezőnyéből. Az esemény fényét világbajnokunk, Talmácsi Gábor is emelte, aki még egy szerencsés nézőt is megfuvaroztatott versenymotorján. A motoros sztárok közül itt volt Győrfi Alen, Bódis Ricsi, Németh Balázs és Sebestyén Péter is.

A számos kiválóság közül Kiss Norbi sem maradhatott ki, aki ezúttal egy forma-autóval indult, de balszerencséjére a versenygép váltója megadta magát. Szerencsére a kamionja megbízhatóbb – erősítette meg később kérdésünkre válaszolva.

Az ezüstszínű Brokernet Silversting, felfelé nyíló ajtóival még mindig rendkívül impozáns, de építője, Bódis Kálmán keményen meg is hajtotta a közönség legnagyobb örömére.

Talma rákanyarosik a Lánchídra

Talma rákanyarosik a Lánchídra

A “futamot” élőben kommentálta Szujó Zoltán és Wéber Gábor(mtva).

[nggallery id=15]