Dr. Nicolas Peter veszi át a BMW AG igazgatótanácsának pénzügyekért felelős tisztségét

A vállalatcsoport aktuális pénzügyi vezetője, Dr. Friedrich Eichiner 2017. január 1-jén adja át pozícióját utódjának.

2016. szeptember 29-i ülésén a BMW AG felügyelő bizottsága Dr. Nicolas Petert nevezte ki a vállalatcsoport igazgatótanácsának pénzügyekért felelős új tagjává. Az ötvennégy éves szakembernek 2017. január 1-jén adja át a pénzügyi vezetői pozíciót a jelenleg hatvanegy esztendős Dr. Friedrich Eichiner, aki a német törvényben meghatározott nyugdíjkorhatár elérésével köszön le az igazgatótanácsból.

p90237359-dr-nicholas-peter-as-of-1-january-2017-member-of-the-board-of-management-of-bmw-ag-finance-09-2016-2249px

Miután megszerezte jogi diplomáját, Dr. Nicolas Peter 1991-ben csatlakozott a BMW Group-hoz, az értékesítési divízió pénzügyekkel foglalkozó osztályának munkatársaként. Nyolc évvel később, 1999-ben a BMW Franciaország pénzügyekért és ügyintézésért felelős ügyvezető igazgatójává nevezték ki, majd 2002-től a vállalatcsoport Svédországban működő értékesítési hálózatát irányította. 2005-ben a BMW Group értékesítés-irányítási, folyamatfejlesztési és infotechnológiai részlegének vezetője lett, mielőtt 2007-ben a vállalatcsoport ellenőrzési osztályának élére választották. Dr. Nicolas Peter 2011 októberétől a BMW Group európai értékesítési hálózatát irányítja.

Dr. Friedrich Eichiner vállalati irányítás szakon szerzett diplomát, mielőtt 1987-ben megkezdte pályafutását a BMW Group-nál. A jelenleg hatvanegy esztendős pénzügyi vezetőt 2007-ben választották be a vállalatcsoport igazgatótanácsába, ahol 2008-ig stratégiai vezetőként irányította a BMW Group és az alá tartozó márkák fejlesztési struktúráit. Dr. Friedrich Eichiner 2008 óta a BMW AG igazgatótanácsának pénzügyekért felelős tagja.

„Hatalmas öröm számomra, hogy Dr. Nicolas Peter személyében ismét egy olyan vezetőt tudunk kinevezni a pénzügyi részleg élére, aki a szükséges vezetői kvalitásokon túl speciális szaktudással is rendelkezik” – fogalmazott Harald Krüger, a BMW AG igazgatótanácsának elnöke.

„Dr. Nicolas Peter nem csupán egy bizonyítottan kiváló pénzügyi szakértő, de a szektorban eltöltött több éves tapasztalatának köszönhetően a vállalatcsoport értékesítési hálózatának sajátosságait is maximálisan átlátja. Immáron huszonöt éve a BMW Group oszlopos tagja, aki széles körben ismeri a vállalatcsoport működését, és mint ilyen, kiváló választás a pénzügyi vezetői pozíció betöltésére” – mondta Dr. Norbert Reithofer, a BMW AG felügyelő bizottságának elnöke, majd folytatta. „Óriási köszönettel és őszinte hálával tartozunk Dr. Friedrich Eichiner-nek a BMW Group-nál eltöltött harmincéves, odaadó szolgálatáért. Ő volt centenáriumi „Strategy NUMBER ONE > NEXT” vállalati stratégiánk egyik fő hajtóereje és neki köszönhető, hogy a röviddel a kinevezését követően kirobbanó gazdasági válság idején a BMW Group mindvégig pénzügyileg stabil pályán maradt. Nem kis részben Dr. Friedrich Eichiner érdeme, hogy a vállalatcsoport még ezekben a nehéz gazdasági időkben is meg tudta őrizni a pénzügyi szektorban kiérdemelt kiváló hírnevét és megingathatatlan megbízhatóságát” – zárta szavait Dr. Norbert Reithofer.