DK: Brutális drágulás előtt állnak az élelmiszerek

Sajtóinformációk szerint hatvanszorosára emeli a kormány az élelmiszer-felügyeleti díjat. Az eddig 0,1 százalékos adóteher 6 százalékra növekszik a hipermarketek esetében, helyzetbe hozva a kormány érdekkörébe tartozó CBA-t. A világon egyedülállóan magas 27%-os ÁFA nem elég a nemzetközi korrupciós botrányba keveredett adóhatóságnak, újabb és újabb adók és adóemelések kerülnek elő. Köztudott, hogy valaki minél szegényebb, jövedelme annál nagyobb részét költi élelmiszerre, a brutális drágulás így a legvédtelenebb, ám egyre népesebb társadalmi csoportot sújtja, a szegényeket. A kormány újra azokról akar egy újabb bőrt lehúzni, akikre egy jelentéktelen drágulás is húsbavágóan hatna, nem beszélve egy ilyen mértékűről, velük megfizettetve a CBA tisztességtelen előnyhöz jutását.

A korrupt kormány a legalapvetőbb szükségleteken folytatja gátlástalan megszorítását, egyre nagyobb, egyre reménytelenebb tömegeket büntetve, miközben éhbérért dolgoztatja a közmunkára kényszerülő munkanélkülieket. A korrupt Orbán-kormány lassan annyi különadót és adóemelést vezet be, hogy az már egy komolyabb ÁFA emeléssel érne fel.

A Demokratikus Koalíció embertelennek tartja az Orbán-kormány szegényellenes politikáját, sokadjára is megdöbbenve a Fidesz morális ürességén. A DK szerint egy felelős kormánynak – a nemzetközi trendekhez hasonlóan – az élelmiszerek adóterheinek minél alacsonyabban tartása lenne a célja.- írta szerkesztőségünknek megküldött közleményében Nagy-Huszein Tibor, a Demokratikus koalíció elnökségi tagja.