Díjátadás és ünneplés a Magyar Színházban

Fotó: Dóka Attila

Fotó: Dóka Attila

A Magyar Színház, a Viva la Musical!, valamint a Fórumhungary Kft. díjátadó ünnepséggel és nyereményjátékkal várja a nézőket december 14-re, a teátrum Vadregény- Into the woods című előadására. A Harangi Mária rendezte Sondheim musical korábban elnyerte az Arany Kotta Díjat, a Viva la Musical! szakmai különdíját. Az elismerést ezen az estén adják át a társulatnak, akik ez alkalomból a nézőtéren ülők között páros belépőket sorsolnak ki, az azonos című film premier előtti vetítésére.

A Magyar Színház társulata a tavalyi évadban, 2014. áprilisában mutatta be Stephen Sondheim Vadregény- Into the woods című musicaljét. A Harangi Mária rendezte előadást a Viva la Musical 2014. októberében Arany Kotta Díjjal jutalmazta. Az elismerést, a VLM szakmai különdíját idén elsőként adták át egy produkciónak. A színház ez alkalomból a Fórumhungary Kft.-vel, az Into the woods című mozifilm forgalmazójával közösen, a nézőtéren ülők között páros belépőket sorsol ki, a film premier előtti vetítésére. Az Into the woods című filmet, a Disney szuperprodukcióját, januárban láthatják elsőként a hazai mozirajongók. Az előadás, s az ünnepség 17 órakor kezdődik, amelyre szeretettel várják a zenei különlegességek kedvelőit.

VADREGÉNY – INTO THE WOODS

– musical –

Zenéjét szerezte és a dalszövegeket írta: STEPHEN SONDHEIM A szövegkönyvet írta: JAMES LAPINE

Az eredeti Broadway-előadás rendezője: James Lapine Hangszerelés: Jonathan Tunick Fordította: Galambos Attila

Az előadás 12 éves kortól ajánlott.

Időtartama: 3 óra (egy szünettel).

Szereplők:

Mesélő / Titokzatos ember FILLÁR ISTVÁN
Hamupipőke SZŰCS KINGA / RUTTKAY LAURA
Jankó SZEMENYEI JÁNOS
Jankó anyja SZALAY KRISZTA
Pék GÉMES ANTOS
Pékné HOLECSKÓ ORSOLYA
Piroska KOVÁCS LOTTI
Piroska nagymamája TÓTH ÉVA
Óriás MOÓR MARIANNA
Banya AUKSZ ÉVA
Hamupipőke hercege / Farkas TÓTH SÁNDOR / EGYHÁZI GÉZA
Aranyhaj hercege ÁGOSTON PÉTER
Hamupipőke anyja SZALAY KRISZTA
Hamupipőke apja SIMON ANDRÁS
Mostoha BENKŐ NÓRA
Hopmester TAHI JÓZSEF
Florinda CSISZÁR KATALIN a.n.
Lucinda KOVÁCS DÉZI a.n.
Aranyhaj REIL EVELIN a.n.

Valamint: FARKAS NÓRA a.n., KISS ANNA LAURA a.n.,  KÁROLYI KRISZTIÁN a.n., VIRÁG PÉTER a.n.

Korrepetitor: MAGONY ENIKŐ, FURÁK PÉTER Karmester: KÖTELES GÉZA m.v. Zenei vezető: SZEMENYEI JÁNOS Díszlet: ROMVÁRI GERGELY (Pető Beatrix rajzainak felhasználásával) Jelmez: HOWARD LLOYD Bábok: BÉRCZI KATALIN Mozgás és koreográfia: FINCZA ERIKA Világítástervező: SUSKOVICS PÉTER A rendező munkatársa: SZINAI ESZTER

RendezőHARANGI MÁRIA

” Vigyázz, hogy mit mesélsz, Gyermeked figyel…”

Ámulat, borzongás, olykor bizony könnyek – de mindenekfölött szakadatlan kacagás: ezt ígéri a Pesti Magyar Színháznak a kiskamasz korosztálytól fölfelé miden mai és örök fiatalnak szóló, 2014. áprilisi bemutatója. 10-12 éves korunkra általában betéve tudjuk a Grimm-meséket. Tán már kicsit unjuk is őket. Ha viszont a vállalkozó kedvű kíváncsiak mégis bemerészkednek velünk az erdőbe, akkor garantáltan új megvilágításban találkoznak majd a jól ismert mesehősökkel. A páratlan szórakozás mellett Stephen Sondheim a történetek mélyére ás, s az is kiderül, mi történt hőseinkkel,  miután “boldogan éltek, míg meg nem haltak”… Az Ájlávjú, az Avenue Q és a Csoportterápia után alkotótársaimmal (díszlet: Romvári Gergely, jelmez: Howard Lloyd) újabb musical-ínyencség került a kezünk közé. És hogy minden poén üssön a szövegben, arról Galambos Attila, számos nagysikerű musical (Producerek, Az operaház fantomja, Romeó és Júlia, Csoportterápia, Polygamy) fordítója és szövegírója gondoskodik. Mindenkit várunk a nagy közös kalandra: Into The Woods!!!

(Harangi Mária, rendező)