“Demokrata esteket” támogat az Új Köztársaságért Alapítvány

“Demokrata Est” címmel hirdetett pályázatot az Új Köztársaságért Alapítvány, a Demokratikus Koalíció pártalapítványa. A pályázat célja, hogy a magukat demokrata elköteleződésűnek tartó emberek és közösségek az ország bármely pontján tarthassanak közös beszélgetéseket, összejöveteleket, ezekre pedig akár előadókat is hívhassanak.

A pályázat segítséget kíván nyújtani ahhoz a demokratikus önszerveződéshez, amely minden európai társadalom működésének alapvető eleme. A hazai baloldali közösségeknek egy-egy összejövetel megszervezésénél eddig nehézséget jelentett, hogy nem tudtak terembérletet fizetni vagy érdekes előadókat meghívni. Ebben kíván segíteni az Új Köztársaságért Alapítvány. A “Demokrata Estek” a párbeszédnek, a polgári önszerveződésnek, és a Magyarország jövőjéről való közös gondolkodásnak kívánnak színteret nyújtani.

Az Új Köztársaságért Alapítvány a fővárosban és vidéken egyaránt támogatja a demokraták közösségeit. “Demokrata Est” szervezésére kizárólag civil szervezetek jelentkezhetnek. Írta szerkezstpőségünknek megküldött közleményében 
Kolber István,  Kuratóriumi elnök,  Új Köztársaságért Alapítvány.