Debütál a Sportpálya a FIX-en: 2014. április 14., 20:30

Komlósi Gábor 10 év kihagyás után tér vissza a képernyőre

Komlósi Gábor 10 év kihagyás után tér vissza a képernyőre

A FIX TV-n hétfő esténként jelentkező egyórás új műsorban Komlósi Gábor szerkesztő-műsorvezető egykori sportriporter kollégákkal beszélget, az adás végén pedig egy „junior riporter”, egy pályakezdő is beül mellé kérdezni. Első alkalommal Hajdú B. István lesz a sztárvendég, a tizenhat éves Boros Andris pedig a „nullkilométeres tévés”.

„Kollégát nem szidunk – bocsátja előre Gábor -, de minden adásban arra vállalkozunk, hogy kulisszatitkokat árulunk el a sokszor kellemes, néha kínos sportriporteri pályáról. Elvégre, Szepesi óta, a riporter a csapat 12. játékosa, ha akarja, ha nem…”

Tervei szerint mikrofon végre kapja a régi nagy legendák közül a tévés Vitrayt, a rádiós Török Lászlót, az írott sajtóból a népszavás Vándor Kálmánt. A maiak közül többek között Gundel és Egri, Szántó és Szujó, aztán Dávid Lapaj és Csurka Gergő, Borbély Zoltán és Szegő András is kap majd „meghívót”.

Komlósi Gábort pont tíz éve bocsátották el a köztévéből. Mint mondja, a FIX Tv-ben remek csapatra talált, saját riporteriskolája is mindig sok örömöt ad, néhány napja pedig felkérték az Esti Hírlap és a 2424.hu hírportál közös lapigazgatójának. „Nem nekem kell már a képernyőn csillogni! Magamon mosolygok, a tanítványaimnak tapsolok.”

 

Néhány alapinformáció a Sportpálya „házigazdájáról”

Kora: 55 év

Gyermeke: Dóri (28), médiadiplomával étteremvezető

Iskolái: ELTE BTK, magyar-könyvtár szak (Budapest), Nemzetközi Olimpiai Akadémia (Olümpia)

Munkahelyei: Nemzeti Sport (újságíró), Népszava (szerkesztő), Magyar Televízió (szerkesztő-riporter), TeleSportLap (főszerkesztő-helyettes), Pesti Divat–Pesti Sport (főszerkesztő-helyettes), Klubrádió (vezérigazgató), Magyar Televízió (főszerkesztő-helyettes), Nemzeti Sport Tanács (főtitkár), Önkormányzati Minisztérium (sajtófőnök), Esti Hírlap és 2424.hu (lapigazgató).

Kedvenc sportágai: asztalitenisz, kézilabda, öttusa, jégkorong.

Egyéb tevékenységei: KOS médiaiskola (1990-), Cogito RiportalanyKépző (1997-)

Hobbi: színház, régi filmek, utazás