Csatornahálózatot kapott Ópusztaszer

Ópusztaszeren mintegy 700 millió forintból elkészült a közösségi szennyvízcsatorna-hálózat és a meglévő szennyvíztisztító-telep rekonstrukciója – közölte az önkormányzat az MTI-vel.

    A beruházás az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával, 706,71 millió forintból, 94,9 százalékos támogatással valósult meg.
    A település 2011-ben írt alá támogatói szerződést a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséggel. A beruházás során továbbfejlesztették Ópusztaszer csatornahálózatát és egy új, 310 köbméter napi kapacitású szennyvíztisztító-telepet építettek ki. A korábbi kiegészíti csupán az új rendszert, biztonsági tartalékként.
    A település szennyvízcsatorna-rendszerének kiépítése eddig minimális volt, a szolgáltatás csak a közintézmények egy részén volt elérhető, a lakosság körében nem. A fejlesztés eredményeként Ópusztaszer belterületi ingatlanjainak a 100 százaléka csatornázott lett, így csökken a település környezeti terhelése és javul a lakosság életminősége.
    A projekt keretein belül kiépülő csatornahálózat hossza több mint 15 kilométer, azon 464 ingatlanbekötés létesült.
    A csatornahálózat és a szennyvíztisztító-telep kivitelezéséért a kisteleki Probart Kft. felelt, a projekt mérnöki feladatait a Körös- Road Mérnöki, Tervező, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. végezte.

Forrás:MTI