Családias hangulat, Kammerer duplával

Családias hangulatban, az 1000 méteres döntőkkel kezdődött meg pénteken az országos bajnokság Szolnokon. Duisburg hősei közül többen is felsorakoztak a rajtnál.

Jó az öreg a háznál – tartja a mondás. Főleg akkor, ha az öreg, nem is olyan öreg. Bár Kammerer Zoltán sokat megélt már a kajak-kenu sportban, háromszoros olimpiai bajnokunk olyan fiatalos hévvel vetette bele magát a hétvégi országos bajnokság küzdelmeibe, hogy azt sokan megirigyelnék tőle.

„Jó formában vagyok, nagyon. Tényleg érzem magamban az erőt – magyarázta Kamera miután megnyerte a K-1 1000 méter bajnoki címét (a vb-bronzérmes Dombvári Bence ezúttal kihagyta ezt a versenyszámot). – Legutóbb 1999-ben lettem aranyérmes K-1 1000 méteren, és jó lehetett volna a párosunk Kucsival, ha nincs az a harminc deka.”

Mert bizony a páros előfutamának megnyerése után ennyivel volt könnyebb a 2006-ban világbajnoki címet ünneplő Kammerer, Kucsera egység kajakja, ezért kizárták őket a versenyből. A döntőt a Margitszigeti Építők versenyzői, Dombi Rudolf és Gere Bálint nyerték.

És hogy mit hozott a négyesek csatája?

Az olimpiai ezüstérmes Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás és Pauman Dániel újabb diadalát. Pedig ígéretes kihívójuk akadt: összeült Dombi Rudolf, Kökény Roland, Dombvári Bence és Szalai Tamás. Igaz, ez nem az ő versenyük lett, hiszen Fábiánné Rozsnyói Katalin fiai majd egy hajóval verték meg őket.

A kenusok mezőnyében is igazi presztízsharcot láthattunk C-1 1000 méteren, amelyen ismét Duisburg világbajnoka Vajda Attila nyert. Igaz, Vasbányai Henrik csuklósérüléssel érkezett az országos bajnokságra, de így is begyűjtött egy aranyat – Mike Róberttel ismét brillírozni tudtak a párosban. Ám hétvégi folytatásuk elmarad, Vasbányai ugyanis sérülése miatt kihúzatta magát a rajtlistáról. Négyesben Szabados Krisztián fiai, azaz a győri kenusok állhattak fel a dobogó legmagasabb fokára.

A nőknél az újdonsült világbajnok Medveczky Erika nem indult K-1 1000 méteren, amelyen Szabó Gabriella fölényesen diadalmaskodott. A párosok küzdelmében – ahogyan a kenusokál is – KSI-s siker született: Vad Ninetta és Bara Alexandra nyerte meg a versenyszámot, míg a négyeseknél a szegedi lányok győzedelmeskedtek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*