Csak egy legény van talpon a vidéken

DYNAMIC RALLY TEAM – ISEUM Rallye 2016, Szombathely

Lángi Attila – Veres Gábor, BMW Z4 M Coupe

Lángi Attila imádja a murvát – ám a BMZ Z4-e nem igazán van hasonló véleményen. A Dynamic Rally Team pilótája azonban nem hátrált meg az ISEUM Rallye elől: a lehető legjobban készítette fel versenygépét a hétvégi, murvás derbire. A 4-es kategóriából egyedül csak ő vállalta be ezt a szereplést, így még kérdéses, kivel is kell majd megküzdenie a bajnoki pontokért.

 Lángi-Veres

Lángi Attila: Időt és fáradtságot nem kímélve készülünk a soron következő bajnoki fordulóra, a szombathelyi ISEUM Rallyera. Kedd estére már megvoltunk a BMW felkészítésével, csak pár apróságot kellett még beállítani rajta, hogy murván is bevethető lehessen a gépezet. Persze, lehet, hogy nem lesz a legideálisabb körülmények Szombathelyen ennek a kocsinak, viszont azért vagyunk rallyversenyzők, hogy ahol csak lehetőségünk van rá, autózzunk és szórakoztassunk. Eszetlenül persze én se fogok menni: az ugratónál majd óvatosan veszem az akadályt, de a többinél azért oda fogok rúgni a gázra. Külön pikantériát ad a hétvégi menetelésünknek, hogy semmire sem emlékszem a tavalyi futamból. Lehet, hogy lassan sportágat kellene váltanom, és egy olyat űzni, amiben nem kell tájékozódni… J Azért bízom benne, hogy a csütörtöki pályabejárás alkalmával már elő fog jönni néhány emlékem, és nem teljesen vakon fogok odaállni szombat reggel a rajtba.

Mikor beneveztünk, tisztában voltunk azzal, hogy számunkra ez a verseny nem tartogat bajnoki pontokat. Alapoztuk mindezt arra, hogy a BMW-sek közül csak mi fogunk rajthoz állni Szombathelyen, valamint a két Nissanos versenytárs sem lesz jelen hétvégén, így az eredeti tervek szerint felsoroltak volna bennünket a 3-as kategóriába. Most viszont már úgy látszik, az 5-ösben sem lesznek meg annyian, hogy értékelni tudják őket, ezért valószínűleg őket fogják hozzánk, a 4-esbe felsorolni. Ha jól gondoljuk, és így lesz, akkor még arra is lehet esélyünk, hogy pár pontot megcsípjünk a hétvégén. Nem lesz azonban könnyű dolgunk, hiszen Alberti Szabolccsal és Dr. Varga Attilával kell majd megküzdenünk a helyezésekért.

Ennek tükrében a célunk a biztos célba érés és így egy dobogós hely megszerzése lenne a „kategóriánkban”. A realitás talaján maradva, tudjuk, hogy a többiek sokkal jobb technikával rendelkeznek erre a pályára, mint mi, de így sem fogunk feltartott kézzel elrajtolni. Ilyen körülmények között azonban nagyobb az esélye a műszaki problémáknak is, amik ugye nem válogatnak… Alakuljon bárhogyan is, ha épségben be tudjuk kormányozni a Z4-t a célba vasárnap este, akkor már büszkék lehetünk magunkra és a kocsira is. Nagyon sok fog múlni azonban az időjáráson, és a megfelelő gumiválasztáson…

Partnereinknek köszönjük az együttműködést: www.220volt.hu, www.visualeurope.com, Montus Futómű Szerviz, Blue16 gépjárművédelmi rendszer, KSPEED Motorsport, Janódob Kft., M Power Kft., nonstopgumiszerviz.hu, Opera Garden Hotel & Apartments, IXON and SOUL – Egyszerűen Autóüveg, www.gearbox.hu, S&T Consulting Hungary Kft., Sztárpadló Kft. – DIEGO Újpalota, PIN-CAR Kft. – Minőségi Autófényezés

Sajtófőnök: Horváth Judit – Tel.: 30/533-9099; E-mail: horvath.juditka@gmail.com