CONSTRUMA kiállítás-csokor: a bevált konstrukció

Rendkívül sikeres szakmai napok, nagy látogatottságú hét végi közönségnapok után vasárnap este zárt be Magyarország legjelentősebb építőipari szakkiállítás-együttese, az építőipari – otthonteremtési témákat felsorakoztató CONSTRUMA csokor. Az előzetes adatok szerint mintegy negyvenötezer látogató kereste fel a Budapesti Vásárközpontban a HUNGEXPO rendezvényét.

Fotó: Szabolcs Sződy

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter – a cafeteria rendszer új lehetőségeit is ez alkalommal bejelentve – nyitotta meg április 2-án a kiállítást, amelynek szakmai napjain – április 2-4. között – a korábbi éveknél is nagyobb érdeklődés volt tapasztalható. A bemutatóhoz a három nap alatt több mint negyven rangos szakmai program kapcsolódott.

Az április 5-6-i közönségnapokon is széles termékkínálattal, gyakorlati bemutatókkal, több standon ingyenes szaktanácsadással, sok esetben kedvezményekkel jelentkező, CONSTRUMA csokor idei fő témája a felújítás volt. A hazai legjelentősebb építőipari seregszemle idén 17.100 négyzetméteren, 14 ország 510 kiállítójának részvételével zajlott.

A tapasztalatok szerint bevált a tavaly először alkalmazott új koncepció, amely szerint a kiállítás tematikájában a ház felépítésének tervezésétől az otthonteremtés apró részleteihez szükséges lakberendezési tárgyakig mindent egy helyen találhattak az érdeklődők.

A csokorban a CONSTRUMA építőipari, az OTTHONDesign lakberendezési, CONSTRUMA KERT kerttervezési és kertépítési és a RENEO megújuló energia kiállítások szerepeltek, valamint mellettük zajlott a LIGNO Novum fa- és asztalosipari szakkiállítás is.

Nagy siker volt az ÖKO CITY technológiai bemutató ház és a hozzá kapcsolódó kormányzati, szakmai tanácsadó sziget, amelyen az NFM, a BM, a Katasztrófavédelem, valamint az ÉMI és az MKIK szakemberei adtak tanácsot, ismertették az érvényben levő szabályozást és a jövő lehetőségeit.

A CONSTRUMA KERT-en rendezték a VI. Magyar Kertépítő Verseny és Show-t, ami a régióban különleges, egyedülálló eseménynek számít.

A kiállítók és látogatók egyaránt elismerően nyilatkoztak a sokszínű, több területet összefogó új koncepcióról és elégedettségüknek adtak hangot az idei, öt napos kiállítással kapcsolatban.

A HUNGEXPO következő kiállítása, „Az Ipar Napjai” május 27-30. között fogadja a szakközönséget és érdeklődőket.