Carter doki a Universal Channel műsorán tér vissza

Különleges elő-karácsonyi ajándékkal kápráztatja el a nézőket a Universal Channel: 24 órával az amerikai premier után a hazai rajongók is bekapcsolódhatnak A titkok könyvtára című sorozat mágikus világába. Az ismert film tízrészes adaptációjában a Vészhelyzet sztárja, Noah Wyle és nem mindennapi csapata egy-egy varázslatos küldetésbe kalauzolja a nézőket.

 

Új sorozatpremierrel zárja az évet a Universal Channel! Csupán egy nappal az amerikai megjelenés után hazánkban is elstartol A titkok könyvtára című film sorozat verziója, amelyben a rejtély, a mágia és az akció mellett a humor sem maradhat el. A könyvtáros kalandokban a Carter dokiként ismert színész mellett Rebecca Romijn is főszerephez jut, akit bár Antonio Banderas, Hugh Jackman, Patrick Stewart, vagy éppen Halle Berry oldalán is láthatott már a közönség, leginkább az X-Men filmek kék szuperhőseként írta be magát a köztudatba.

A titkok könyvtára a vele megegyező című film folytatása; Flynn Carsen (Noah Wyle) könyvtáros utódjainak mágikus kalandjait és veszélyes küldetéseit mutatja be. A fantasy-akció története a világhírű Metropolitan Könyvtár alatt folytatódik, amely olyan tudósok és kalandorok több száz éves főhadiszállását rejti, akik veszélyes és mágikus ereklyéket gyűjtenek és juttatnak vissza a Könyvtárba. Egy ősi testvériség viszont a Könyvtár és a Könyvtárosok vesztét akarja, így háborút hirdet az emberiség ellen. Ezért Flynn és segítője Eve Baird (Rebecca Romijn) három új könyvtárost keres (Lindy Booth, Christian Kane, John Kim), akik segítségével megmenthetik a Földet. Veszélyek és komoly feladatok várnak hőseinkre, és sokszor úgy tűnik, nincs kiút. A sorozat tele van akcióval és rejtélyekkel, de a vidámság is helyet kap, így garantáltan az egész családot a tévé elé szegezi.

A forgatások egy jól összeszokott csapatot kovácsoltak a stábból. Rebecca Romijn is közelebb került kollégáihoz, azonban volt, akivel nem először állt a kamerák elé.

„Ismertem Noah munkásságát például a Vészhelyzetből, de sosem vettem észre, hogy mennyire vicces. Pedig az, imádom! Humoros és szemtelen, egy igazi Indiana Jones karakter. Christian Kane egy másik sorozatban a testvéremet játszotta, Lindy Booth pedig szintén hamar közel került hozzám. 16 órás forgatások után szinte családtag válik azokból, akikkel együtt dolgozol” – mondta az Eve Baird ezredest alakító Rebecca. „Mi nem vagyunk szuperhősök, normális emberek vagyunk, akik magasan képzettek, tudásukat pedig könyvekből szerzik. Szerintem ez egy nagyon pozitív üzenet a világ negatívumaival szemben” – tette hozzá a sorozat kapcsán a kétgyermekes színésznő.

Noah Wyle gyermekei is örömmel vették, hogy édesapjuk ismét Flynn bőrébe bújhat. „Nincs ehhez fogható sorozat a tévében. A kamasz fiam és a kislányom is szívesen nézte a filmeket, és nagyon izgatottak voltak, amikor bejelentettem: a sorozatban is szerepelek majd” – mondta a főszereplőt alakító Noah, aki hangsúlyozta, hogy ez az adaptáció páratlan kikapcsolódást nyújt minden családnak, és azt is elárulta, hogy ennyi év után is könnyen belerázódott az ügyetlen Indiana Jones-forma szerepbe. – „Flynn ugyanaz a bohókás, energikus fickó maradt, de már sokkal magabiztosabban áll a kihívások elé.”

A tíz rész külön-külön is megállja a helyét, hiszen a Könyvtárosoknak minden epizódban egy új küldetéssel kell megbirkózniuk, de a hatalmas csavar sem marad el a történet végéről. Így minden héten új kalandban lehet része a nézőknek, míg a végére összeáll az addig rejtélyes sztori.

A titkok könyvtára december 8-tól, minden hétfőn 21:20-tól, a Universal Channel műsorán!