CARL BERNSTEIN A HAY FESZTIVÁLON

A Watergate-botrány egyik kirobbantója, Carl Bernstein hamarosan Budapestre látogat. A Hay Fesztivál keretében május 21-én, kedden 18.30-kor a magyar közönség is találkozhat a világhírű amerikai oknyomozó újságíróval. A Petőfi Irodalmi Múzeumban Inotai Edit külpolitikai újságíró beszélget majd vele.

 

Carl Bernstein, a A Watergate-botrány egyik kirobbantója

Carl Bernstein, a A Watergate-botrány egyik kirobbantója

Május 17-21. között a Petőfi Irodalmi Múzeumban, a Közép-Európai Egyetemen és az Akvárium Klubban nemzetközi hírű írókkal, gondolkodókkal, muzsikusokkal és ismert magyar szerzőkkel találkozhat a hazai közönség a Budapesti Hay Fesztiválon. A fesztivál záróprogramjára május 21-én, kedden 18.30-kor a PIM-ben kerül sor, ahol Inotai Edit külpolitikai újságíró a világhírű amerikai oknyomozó újságíróval, a Watergate-botrány egyik kirobbantójával, Carl Bernsteinnel beszélget majd.

Carl Bernstein a The Washington Post munkatársaként, Bob Woodwarddal együtt írta a Watergate-botrányra vonatkozó legfontosabb tudósításokat, melyek kormányzati nyomozáshoz, majd Nixon elnök lemondásához vezettek. A botrány kirobbantásában játszott szerepéért számos díjjal jutalmazták, 1973-ban pedig a leleplező cikksorozatok nyomán a The Washington Post megkapta a Köz Szolgálatáért járó Pulitzer-díjat. Könyveivel, újságcikkeivel, tévériportjaival és kommentárjaival azóta is harcol a hatalmi visszaélések ellen. Hat könyv szerzője, illetve társszerzője (All The President’s Men, Final Days és The Secret Man, Bob Woodwarddal; His Holiness: John Paul II and the History of Our Time, Marco Politival; Loyalties; és A Woman In Charge: The Life of Hillary Rodham Clinton). Magyarul Hillary – A nő és a hatalom című műve látott napvilágot 2008-ban az Alexandra Kiadó gondozásában.

A 25 éve a walesi Hay-on-Wye-ban alapított Hay Fesztivál mára a világ egyik legjelentősebb kulturális esemény-sorozatává nőtte ki magát, amely öt kontinens tizenegy városában kerül megrendezésre. A Hay célja, hogy az emberek együtt gondolkodjanak arról, milyen is a világ, amelyben élünk, valamint együtt képzeljék el, milyen is lehetne. A Hay egy nagy beszélgetés felfedezésről és szellemi kalandokról, ahol mindenki megoszthatja gondolatait és történeteit a nemzetközi hírű írókkal és gondolkodókkal, történészekkel és filozófusokkal, költőkkel és tudósokkal, esténként pedig neves muzsikusok társaságában szórakozunk.

A beszélgetésre elővételben vásárolható jegy – felnőttek számára  600 Ft-os, nyugdíjasok és diákok részére 400 Ft-os áron – a Petőfi Irodalmi Múzeum jegypénztárában, a PORT.hu weboldalon, a Libri áruházakban, illetve május 21-én, kedden  a helyszínen.

 A program – mely angol-magyar szinkrontolmácsolással fut majd – a budapesti Amerikai Nagykövetség, a Budapesti Corvinus Egyetem American Corner és az Alexandra Kiadó együttműködésével jött létre.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*