BÚÉK – Közösségi dokumentumfilm készül

Utcai akciót szervezett vasárnap délután Budapesten, a Deák téren a BÚÉK című közösségi dokumentumfilm csapata, amely installációval és performanszokkal is készül – tájékoztatták a szervezők pénteken az MTI-t.

    

Egy nő újévi kívánságait írja egy üzenőfalra a BÚÉK című közösségi dokumentumfilm csapatának utcai akcióján a budapesti Deák téren, 2013. december 29-én. A film bemutatóját 2014 decemberére tervezik az alkotók. MTI Fotó: Bruzák Noémi

Egy nő újévi kívánságait írja egy üzenőfalra a BÚÉK című közösségi dokumentumfilm csapatának utcai akcióján a budapesti Deák téren, 2013. december 29-én. A film bemutatóját 2014 decemberére tervezik az alkotók.
MTI Fotó: Bruzák Noémi

A Deák Ferenc téri templom előtt megrendezendő akció keretében a szervezők a filmet jelképező installációt, egy közösségi üzenőfalat állítottak fel, amely a filmhez hasonlóan szabad teret ad a kreativitásnak, a járókelők évértékeléseinek, fogadalmainak és az év fordulójához kapcsolódó gondolatainak – írták a szervezők közleményükben.     Az utcai akciót rövid performanszok is színesítik.     

Szilveszterkor készül Magyarország első közösségi dokumentumfilmje BÚÉK címmel. Az egész estés produkcióhoz bárki küldhet mozgóképet, emellett a fiatal filmesek is készítenek hozzá epizódokat.     Korábbi közlés szerint a szervezők azért választották témának a szilveszter éjszakáját, mert az év utolsó napja felfokozott, mindenkit megmozgató esemény, ami különösen jól láthatóvá teszi a különböző társadalmi csoportok, korosztályok, szubkultúrák sajátosságait.     A produkcióhoz a film weboldalán, a www.buekfilm.hu-n keresztül december 31-től bárki feltöltheti saját történetét, élményeit videó formájában az idei szilveszterről, hogy “a sok kicsi történet összeálljon egy egész estés dokumentumfilmmé”.     Formai, terjedelmi megkötés nincs, a felvételek kézikamerával, telefonnal is elkészíthetők. A szervezők akár több ezer feltöltött videót is várnak.     A nyílt pályázat mellett számos fiatal filmes vesz részt a produkcióban, ők egy-egy karaktert követnek végig december 31. és január 1. között, 24 órán keresztül. A film bemutatóját 2014 decemberére tervezik az alkotók.     A produkció korábban azt közölte, hogy a film két producere Kálmán Mátyás és Halász Juli producer-rendező. A felkért filmesek között van Grosan Cristi, Muhi Zsófi, Lakos Nóri, Hatala Noémi, Kerékgyártó Yvonne, Eskulits Fruzsina és Visky Ábel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*