Budapesten kapott Hollywoodi mosolyt Dobó Kata

montazsAz életben történnek olyan váratlan nehézségek, amelyek aztán mégiscsak előre visznek: a gyönyörű színésznő egy letört fogdarabkának köszönheti mostani, elbűvölő mosolyát.

A tehetség nem minden, egy profi színésznek folyamatosan törekednie kell a megfelelő megjelenésre, hiszen ezen állhat vagy bukhat akár szerep is. Dobó Kata akkor tanulta meg ennek jelentőségét, amikor Los Angelesben élt. Amerikába a színésznő egyébként a mai napig visszajár, főként szakmai fejlesztésekre. Nemrégiben tért vissza például New Yorkból, ahol Larry Moss rendező és színésztréner előadássorozatán vett részt. Az ismert szakember olyan Oscar-díjas színészeket is segített már, mint Leonardo DiCaprio, vagy Hilary Swank. Dobó Kata tőle tanulta meg többek között azt, hogy a tegnap sikere nem garancia a holnapéra. Azért pedig a legnagyobb szakmai alázattal képes küzdeni.

De adódnak olyan helyzetek, amikor veszélybe kerülhetnek ígért vállalások… A színésznő éppen egy televíziós beszélgetésre készülődött, amikor egy darab lepattant az első fogából. Elkeseredésén párja, Zsidró Tamás segített, aki azonnal hívta fogorvos barátját.

Attól tartottam, hogy utolsó pillanatban le kell mondanom a beszélgetést, holott jó előre egyeztettük az időpontot, és többen is vártak a stúdióban. Mindössze fél órám maradt a megoldásra, de semmi sem lehetetlen – mesélte már mosolyogva az akkor igencsak sokkoló élményét a művésznő.

– Egy ideiglenes rögzítéssel átmenetileg megoldottuk a problémát, de az is kiderült, hogy azért akadna még tennivalónk. Kata 20 évvel ezelőtt ugyan renováltatta a fogait Hollywoodban, de az idő bizony ellenünk játszik – szögezte le dr. Bodrogi Attila, aki végül kihúzta őt a szorult helyzetből.

A művésznőt a színpadi előadások mellett több új televíziós sorozatban, valamint mozivásznon is újra láthatjuk majd. Ezek forgatására kellett elkészülnie a teljesen megújított mosolynak, amelyre sok kollégája azt hitte, hogy csak kifehérítette a fogait. Kata, mint mondja, nem rejtegeti praktikáját, szerinte elmúltak már azok az idők, amikor egy fogorvosi kezelést intim történetként kellett titkolni, és szakmán belül is egyre gyakoribbá vált, hogy a színészek – úgymond – „megcsináltatják” a fogaikat.

– Túl közel vannak a kamerák ahhoz, hogy akár mozivásznon, akár televízióban el lehessen titkolni egy-egy fogproblémát. Kata esetében nem csinálhattunk drasztikus változást, hiszen őt így ismerik, így fogadták el az emberek. Egy olyan felújításra volt szükség a mosolytervezést követően, ahol kontaktlencse vékonyságú kerámia héjakkal puzzle-darabkákhoz hasonlóan végül egy teljesen új struktúrát építettünk fel, és ennek köszönhetően tökéletesen egyvonalba kerültek a fogai is – árulta el szakmai titkát a Bespoke Smile fogorvosa, akibe szintén az Egyesült Államokba ivódott bele a kozmetikai fogászat tudománya. A történethez azt is hozzátette, minden jel szerint sikerült a beavatkozást fájdalommentesen eszközölni, hiszen még olyan is akadt, amikor Kata elaludt a kezelés közben.

– Azóta egyfolytában és bátrabban mosolygok, ami Tamásnak is nagyon tetszik! Egy férfi számára fontos, hogy a párját szépnek és dekoratívnak lássa, és ebben elengedhetetlen szerepe van a magabiztosságnak: ha én belülről sugárzom, az nemcsak a saját külsőmre, hanem Tamásra is kihat! – mondta Kata egy pajkos kacsintás kíséretében.