Budapest Ragtime Band és Magyar Reneszánsz Együttes az Óbudai Társaskör szeptemberi műsorán

Bár az Óbudai Társaskör a 2015/16-os évadot hivatalosan csak október 1-jén nyitja meg az idén ötéves Anima Musicae Kamarazenekar koncertjével, már szeptemberben is olyan zenekarok lépnek fel a kulturális központban, mint a Budapest Ragtime Band és a Magyar Reneszánsz Együttes.

    Az őszi szezon első programcsokrát a Kulturális örökség napján kínálja az intézmény. Szeptember 19-én Korompay Katalin Ybl-díjas építész mutatja be az Óbudai Társaskör épületét, majd Gyimesi László Pannon szabadtér című könyvének bemutatója után a Budapest Ragtime Band koncertezik a kertben – rossz idő esetén a nagyteremben.
    Az Óbudai Társaskör az Ars Sacra Fesztivál két programjának is helyet ad. Szeptember 24-én este Kéri Kitty és Oberfrank Pál Szeretetnyelv című műsora után kerekasztal beszélgetést tartanak szeretetről, szerelemről, házasságról, családról Szabó T. Anna költő, Kránitz Mihály teológus professzor, valamint Kéri Kitty és Oberfrank Pál részvételével, Krúdy Tamás újságíró moderálásával. Szeptember 27-én Eckhardt Gábor Liszt-díjas zongoraművész tart interaktív előadásat Soli Deo Gloria – avagy a zeneszerzői ihlet és forrásai címmel.

(b-j) Zöld Csaba, Dóka Attila Fotó: Juhász Melinda

(b-j) Zöld Csaba, Dóka Attila
Fotó: Juhász Melinda

 Az Ősz a Krúdy-negyedben sorozata is több előadást ölel fel. Szeptember 26-án Babits, Görögszó, Krúdy, Újnyugat címmel szépirodalmi-zenés borkóstolót tartanak a kertben Szabó Zoltán Attila író, költő művészeti vezetésével, Dúzsi Tamás, az év borásza, Zöld Csaba színművész, Dóka Attila gitárművész és a vers-hang performansszal készülő Tépő Donát közreműködésével, míg másnap a Magyar Reneszánsz Együttes ad koncertet, szintén a kertben.

Tépő Donát Fotó: Juhász Melinda

Tépő Donát
Fotó: Juhász Melinda

    Az Óbudai Társaskör az évadot hivatalosan október 1-jén, a zene világnapján nyitja meg az idén ötéves Anima Musicae Kamarazenekar hangversenyével. A G. Horváth László vezette együttes partnere a 2013-ban Junior Prima díjjal elismert gordonkaművész, Szabó Ildikó lesz, műsoron Bach 3. Brandenburgi versenye, Haydn D-dúr gordonkaversenye, Virágh András Gábor Trinity című műve (ősbemutató), valamint Dohnányi-Sitkovetsky C-dúr szerenádja.
    Szabó Ildikó a 2014-es Nemzetközi Pablo Casals Gordonkaverseny II. helyezettje, akinek a koncertet az Óbudai Társaskör különdíjként ajánlotta fel.

Szabó Zoltán Attila Fotó: Juhász Melinda

Szabó Zoltán Attila
Fotó: Juhász Melinda