Bronzos debütálás és fokozódó népszerűség

A Pro kategória dobogójának harmadik fokán zárhatta a taszári Gyorsulási Futamot a Solid Racing Team gymkhana pilótája. Szőke Ákos minden tőle telhetőt megtett a jó eredmény elérése érdekében, azonban a Somogyban lecsapó nagy viharok igencsak rányomták bélyegüket a teljesítményre. A hangulatban azonban ennek ellenére is fantasztikus volt: ezrek voltak kíváncsiak a Gymkhana Országos Bajnokság indulóira, valamint a Gyorsulási verseny résztvevőire. Közöttük pedig Ákos és a sárga színben pompázó BMW E30 versenygépe volt az egyik közönség-kedvenc.

Szőke Ákos: Beigazolódott most is, miért szeretjük annyira a taszári Gyorsulási Futamot – ismét fantasztikusan éreztük magunkat, nagyon hálás volt a közönség, akik előtt öröm volt autózni.

A BMW tökéletesen működött, még a nagy meleg ellenére is, ami egészen csütörtök délutánig uralta a taszári pályát. Elszámoltuk magunkat, ugyanis mi a jó szerencsében bízva nem készültünk esőgumival a május 1-jei rendezvényre. Ezzel szemben kétszer is leszakadt az ég, úgy ömlött az eső, mintha dézsából öntenék. Az idő így rányomta bélyegét a teljesítményemre, a vizes pálya igencsak megviccelt engem és az autót is. A dobogó harmadik fokára azért így is felfértem, a tavaly bajnok Zahuczky Zsolt – alias Zacc – és Horváth Ferenc után. Elkeseredve azonban nem vagyok, bízom benne, hogy a bajnokság további részében jobb eredményeket fogok elérni, és az összetett értékelésben is előrébb léphetek.

Nagyon elfáradtam, de minden egyes percért megérte részt venni ezen a – számomra – messzi futamon. Még egyszer nagyon köszönöm a kilátogató nézőknek, hogy a vihar ellenére is kitartottak és folyamatosan szurkoltak! Legközelebb május 17-én, Rétságra utazunk, ahol az Extrém Nap keretein belül tartunk majd egy bemutatót, s egy szerencsés rajongó be is ülhet majd mellém egy körre. A következő megmérettetés, verseny körülmények között azonban csak augusztusban lesz, Tökölön, de előtte még a júliusi, Tótkomlós Rallyra is ki fogunk ruccanni.