Bozai és Faur is készen áll a visszavágóra

Az év egyik legjobb mérkőzése: sokan emlékeznek így vissza a szentesi ütközetre, ahol cirkálósúlyban a FeroboxEvent két ökölvívója, Bozai Gyula (11-6-2, 8 KO/TKO) és Faur Csaba (6-2-3, 2 KO/TKO) találkozott egymással. Az óriási csata végén a pontozóbírók döntetlenre hozták ki a meccset, amely mindkét fél szerint igazságos eredmény.

A szentesi közönségre sosem volt panasz, de Bozai és Faur meccsén olyan hangulatot teremtettek, melyhez foghatót ritkán lehet tapasztalni magyar csarnokban. Persze ehhez a két bokszoló is kellett, akik a szurkolókhoz hasonlóan extázisban tomboltak a ringben. „A meccs közben többször is úgy éreztem, hogy véget tudok vetni a küzdelemnek” – emlékezett vissza Bozai. „Csaba azonban mindig kapott egy adrenalin-bombát, visszatámadt lehetetlen helyzetekből is. Óriási szívvel küzdött. Ebben persze a hazai közönségnek is nagy szerepe lehetett, de tényleg fantasztikust nyújtott. Ahogy Bertók Robi is mondta a tv-s közvetítés alatt: Csabi ezen a meccsen vált felnőtté.”

„Olyannyira nem éreztem, hogy mekkora meccs volt, hogy még a közönséget sem hallottam, pedig többen is mesélték, hogy mennyire tomboltak” -árulta el Faur, aki hazai pályán bokszolt. „A meccs hevében Gál László hangját hallottam csak a sarokból, de egy-két szón kívül többet tőle sem tudtam elcsípni. A sérülésem egy picit zavart, volt, hogy homályosan láttam. Aztán a sarokban szerencsére el tudták intézni” – utalt arra, hogy az utolsó pár menetben már felrepedt szemhéjjal bokszolt.

Abban mindketten egyetértettek, hogy a döntetlen teljesen igazságos eredmény. „Folyamatosan nyomás alatt kellett tartanom Csabát, amit sikerült is véghezvinnem” – mesélte a budapesti Bozai. „Viszont több előkészítő ütésre lett volna szükség a részemről. Többet hajolhattam volna törzsből, akkor meglett volna a meccs. Ezért igazságosnak érzem a döntetlent. Ő talán egy picivel többet ütött, viszont én támadtam leginkább és talán hangsúlyosabbak voltam az ütéseim. Jó döntés született.”

„Én sem éreztem jobbnak egyikünket sem a másiknál, elégedett vagyok a döntéssel” – nyilatkozta Faur. „Gyula nagyon szimpatikus srác, sajnálom is, hogy Nagy Sanyi barátom után ismét egy remek emberrel kellett megküzdenem. Ettől függetlenül, ha úgy adódik, természetesen készen állok egy visszavágóra.”

„Én is!” – reagált rá Bozai. „Óriási dolog lenne, nagyon örülnénk neki szerintem mindketten.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*