BoxingONE Championship – Balzsayért nyertek a „kékek”

 B1_KARESZ-KSIPénteken, az egyik budapesti bevásárlóközpontban rendezték a KSI Budapest – Debrecen Thunders csapatbajnoki mérkőzést.

Mint ismert, a KSI edzője, a korábbi kétszeres profi világbajnok Balzsay Károly súlyos betegséggel küzd, s már meg is kezdték a kemoterápiás kezelését. A gyógyulás érdekében – orvosi tanácsra – viszont Karcsi kihagyta a BoxingONE fordulót, ám csapata érte is küzdött a hajdúságiak ellen.

Nem is akárhogy küzdöttek a KSI-s fiatalok, hiszen óriási csatában végül 11-9 arányban diadalmaskodtak, hozzátéve, hogy ehhez az is kellett, hogy az egyik biztos pontszerzőnek számító debreceni túlsúlyos volt, így a mérkőzésért járó pontokat automatikusan a fővárosiak kapták meg.

Kifejezetten parádés összecsapást láthatott a publikum pehely- és könnyűsúlyban, az előbbi párharc során két korábbi OB győztes, Kalucza Norbert és Berna Dávid vívott feledhetetlen küzdelmet, míg a másik meccsen Hinger Gábor és Könnyű Róbert.

A mindent eldöntő nehézsúlyú (91 kg) mérkőzés előtt 9-9 volt az állás, így Deél Szabolcs és Kálmán Attila párharca döntött a csapatbajnoki fordulóról. Az első két menetben Kálmán meglepte rutinos ellenfelét, de a hajdúsági versenyző a harmadik körben átvette az irányítást. Ám ekkor nem várt fejlemény történt, a két bokszoló összefejelt, melynek következtében Kálmán felszakadt – nem folytathatta a küzdelmet!

Ekkor TKO-t hirdettek Deél javára, amely a DVSC győzelmét jelentette, azonban ez a döntést azonnal visszavonták, mivel az AIBA szabályai szerint, mivel vétlen volt az összefejelés, összesíteni kellett a pontozólapokat. Ez viszont Kálmánnak, és a KSI-nek kedvezett, ekképp 11-9 arányban megnyerték a csapatbajnoki találkozót.

Eredmények mérkőzésről mérkőzésre

ifi 60 kg: Gyarmati Márk vs Turbucz Sándor (0-2)

ifi 69 kg: mérkőzés nélkül (0-2)

56 kg: Kalucza Norbert vs Berna Dávid (2-0)

60 kg: Hinger Gábor vs Könnyű Róbert (2-0)

64 kg: Takács József vs Vadász András (0-3)

69 kg: Szilvai László vs Koróti István (2-0)

75 kg: Nagy Bence vs Csutak Dániel (0-2)

81 kg: Nagy Péter vs Fábry Béla (3-0)

91 kg: Deél Szabolcs vs Kálmán Attila (0-2)

szöveg: MÖSZ / Felix Promotion

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*