Bővít a British Airways

A British Airways légitársaság kiterjesztette „csak kézipoggyászos” díjkínálatát valamennyi európai járatára, valamint bevezette az új, semi-flex kategóriát is az Európán belüli rövid-távú útvonalakon.

 

A semi-flex opcióval az utasok a hagyományos ’standard’ jegy minden eddigi szolgáltatását élvezhetik, mint a kedvező poggyász súly- és mérethatárokat, a fedélzeti étel és italválasztékot, illetve az alábbi extra előnyökhöz juthatnak:

 • ingyenes foglalásmódosítás az utazás napján, ugyanazon kiindulási pont és célállomás esetén
 • ingyenes ülésfoglalás két nappal az indulás időpontja előtt
 • ingyenes módosítási lehetőség az utazást megelőző napig

 

A semi-flex opció egy köztes megoldást kínál az utasoknak a standard és a fully-flex jegyek között. Lehetőséget biztosít a repülni vágyóknak, hogy foglalásukat akár az utazás napján is ingyenesen módosíthassák. Ha például egy utas megbeszélése tovább tart az előre eltervezettnél, vagy épp hamarabb ér véget, egyszerűen átjelentkezhet egy későbbi járatra, feltéve, hogy van szabad hely az adott kabinban. Ebben az esetben a légitársaság sem a szolgáltatásért, sem pedig a változtatásért nem számol fel külön díjat, és az eredeti jegy ára, valamint az aznap megvásárolható jegy ára közötti árkülönbözetet sem kell kifizetni az utasoknak. Amennyiben a foglalást az utazás megkezdése előtti napig bármikor megváltoztatják, a módosítás díjtalan, csak az árkülönbözetet kell kifizetniük.

 

Azok, akik a semi-flex opciót választják, a standard jeggyel ellentétben, egy nap helyett már az utazás napja előtt két nappal ingyenesen kiválaszthatják ülőhelyeiket az adott járaton a ba.com weboldalon.

 

Az utasoknak lehetősége nyílik arra is, hogy variálják a standard, semi-flex és fully-flex opciókat. Abban az esetben például, ha egy üzletember Londonból repül Edinburghbe egy tárgyalásra, tudva annak időpontját, az odaútra a standard jegyet választhatja, míg a visszaútra már a semi-flex jegyet, arra az esetre, ha a tervezettnél előbb érne véget a tárgyalás.

 

Azok az utasok, akik a „csak kézipoggyász” opciót választják, a továbbiakban is élvezhetik a légitársaság által nyújtott kedvező kézipoggyász súlyhatár előnyeit, és egy (56cm x 45cm x 25cm) bőrönd mellet még egy kézitáskát, vagy laptop táskát is felvihetnek a British Airways járataira.

 

Robin Glover-Faure, a British Airways légitársaság rövid-távú járataiért felelős vezetője elmondta: „A „csak kézipoggyász”, valamint a semi-flex opciók nagy népszerűségnek örvendenek az utasok körében, mivel úgy tudják lefoglalni az utazásiakat, ahogy az az igényeiknek legjobban megfelel  akár rugalmasan csak az egyik, vagy mindkét irányba,  továbbá plusz kedvezményeket  is élvezhetnek  azok, akik nem kívánnak csomagot feladni.˝

 

˝ Mindkét jegytípus bevezetésre kerül a teljes rövidtávú útvonalkínálatunkon, így Európában és a Nagy-Britannián belül repülő utasok is élvezhetik a British Airways légitársaság által biztosított, szélesebb kínálat és rugalmasság előnyeit.˝

 

Megjegyzés a Szerkesztőnek:

 • Semi-flex opció esetén a foglalásmódosítás maximum egy órával az indulást megelőzően lehetséges a ba.com oldalon, a British Airways légitársaság call centerén keresztül, a reptéren vagy az utazási iroda segítségével.
 • A „csak kézipoggyász” opció nem kombinálható a standard, a semi-flx vagy a fully-flex jegyekkel.
 • Azok az utasok, akik a semi-flex opciót választják, továbbra is gyűjtenek Avios pontokat.
 • A British Airways légitársaság ügyfelei tájékozódhatnak a további részletekről és egyéb ajánlatokról is a ba.com oldalra látogatva, ahol lefoglalhatják repülőjegyeiket, és be is csekkolhatnak járataikra.

 

A British Airways légitársaságról:

 • A British Airways az egész világot behálózó útvonalrendszerrel 75 ország 150 városát köti össze.
 • A világ egyik legnagyobb nemzetközi légitársaságát évente megközelítőleg 36 millió utas választja úti célja eléréséhez.
 • A légitársaság 4 kabint kínál legtöbb hosszú távú járatán.
 • A British Airways járatainak többségét a londoni Heathrow 5-ös termináljából indítja. Az 50 focipálya területű terminál évente 30 millió utas fogadására képes.
 • A British Airways egy több mint két éve folyó, 5 milliárd fontos beruházás keretében új repülőgépek beszerzésébe, modernebb kabinok kialakításába, technológiák fejlesztésébe és elegáns várók kiépítésébe befektetve törekszik kényelmesebbé tenni utasai életet földön és levegőben egyaránt.
 • A légitársaság naponta három járatot indít a Budapestről a londoni Heathrow repülőtérre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*