BÓDIS RICSI ELŐSZÖR MOTOROZOTT ASSENBEN

Bódis Ricskó számára minden versenypálya ismeretlen, így a nagy múltra visszatekintő asseni pályán is most ült nyeregbe először.

bodis ricsi_2

Bódis Ricskó
Assen 2013

A 45 perces edzésen igyekezett memorizálni a pályát. Az eső a fiatalokat sem kímélte, így vízen kellett a lehető leggyorsabbnak lenniük. Ricsi köridejei mutatták, hogy egyre jobban érzi a pályát és bár az eső egyre csak esett, mégis sikerült folyamatosan gyorsulnia és az utolsó körében elért 2:18:632-es idejével a harminchárom fős mezőnyből a 15. helyen fejezte be a tréninget.

Bódis Richárd:- Nagyon boldog vagyok, hogy lehetőségem nyílt motorozni itt Assenben, a motorsport szentélyének tartott versenypályán. Mivel számomra minden pálya új, így az elsődleges cél, hogy minél gyorsabban megtanuljam a vonalvezetéseket. Próbáltam olyan versenyzők mögött menni a tréningen, akik ismerték a pályát, hogy lássam milyen íveket használnak. Az edzésmenetek felépítésével kapcsolatban már van némi tapasztalatunk két héttel ezelőttről, ezt igyekszünk is kamatoztatni. Holnap még állítunk kicsit a motoron és mindent megteszek, hogy még előrébb végezzek az időmérőn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*