BKK Közlemény- módosulnak a menetrendek a magas vízállás miatt

2013. június 3-ától, hétfőtől a Duna magas vízállása miatt várhatóan a D11-es és D12-es hajók a Szent Gellért tér kikötőben nem kötnek ki. A D13-as hajók szombat óta nem állnak meg Óbudai-sziget kikötőnél. Az épülő Kossuth Lajos téri mélygarázs elárasztása miatt le van zárva a közúti forgalom előtt Pesten az id. Antall József rakpart a Margit híd és a Lánchíd között. A Duna áradása miatt életbe lépő közlekedési változásokról folyamatosan tájékoztatást adunk a következő napokban. 

A közúti forgalom a Jászai Mari térnél és az Eötvös térnél a felső rakpartra terelve haladhat. Terelőútként alapvetően a Bajcsy-Zsilinszky utat és amíg járható, a budai alsó rakpartot javasoljuk. Várhatóan a dunai árhullám levonulásáig zárva marad az alsó rakpart ezen szakasza. A vízszint emelkedésétől függően – a következő napokban – a további alsó rakparti szakaszok lezárására is lehet számítani. Amennyiben a vízszint jelentősen megemelkedik, a 2-es, 19-es, 41-es villamosok és a H5-ös hév vonalán is életbe léphetnek korlátozások. A Duna áradása miatt életbe lépő közlekedési változásokról folyamatosan tájékoztatást adunk a következő napokban.

Az eddigi rendelkezésre álló információk alapján a következő egy-két napban két kikötő kivételével mindenhol megállnak a D11-es és a D12-es hajók, ha azonban a víz elönti az alsó rakpartot a hajóközlekedést felfüggesztjük. A későbbiekben tehát hajózási zárlatra is számítani kell.

A kellemetlenségek miatt ezúton kérjük és köszönjük a türelmet és a megértést!

Budapest, 2013. június 2.

Budapesti Közlekedési Központ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*