Bérmegállapodás a BKK-nál: a munkavállalók és a munkáltató szempontjából is előnyös megállapodás született

Valamennyi reprezentatív szakszervezet aláírta azt a megállapodást, amely a BKK munkavállalóinak 2013. évi bérfejlesztését rendezi. A megállapodás a korábban, a BKV-nál megkötött megállapodással összhangban született, és vonatkozik a közútkezelési, jegyellenőrzési, tömegközleked-szervezési, forgalomirányítási, jegyértékesítési és más, BKK-s szakterületeken dolgozók foglalkoztatására. A megállapodás sikeresen hangolja össze a munkavállalói és a munkáltatói érdekeket. Tarlós István főpolgármester és Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatójának elsődleges célja, hogy a budapestiek minél magasabb szintű közszolgáltatásban részesüljenek, ezért a bérfejlesztésben jelentős szerepet kapott a közszolgáltatások színvonaláért felelős  munkavállalók teljesítményének elismerése, ösztönzése.

Január óta tartó hosszas tárgyalássorozatnak köszönhetően jött létre a BKK-nál az a bérmegállapodás, melyet végül minden reprezentatív szakszervezet elfogadott. A megállapodás alapján a bérfejlesztés három pillérre épül: egy éves szinten átlagosan 3%-os alapbéremelésre, egy igen jelentős szolgáltatási teljesítményhez kötött ösztönzési rendszerre, illetve a béren kívüli juttatások rendezésére. A juttatások – az eltérő  szerkezet ellenére is – lényegében megegyeznek a BKV-nál történt emeléssel, bár belső struktúrájuk a társaságok eltérő feladatrendszere miatt némileg különbözik.

 

A bérmegállapodás a Társaság igazgatóságának jóváhagyását követően 2013. május 22-én lép életbe és így a teljes budapesti közlekedési intézményrendszerben sikerrel zártuk le a bértárgyalásokat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*