Berki: tajvani kiruccanás

Berki Krisztián és menedzsere Rácz Félix az elmúlt napokat Tajvanon töltötte, ahol a lólengés olimpiai bajnoka bemutatókat és edzéseket (!) tartott a helyieknek.

Afféle „Média Tour” volt ez, amelynek Taipeiből indulva három állomása volt.

„Eredetileg az volt a terv, hogy bemutatózok, de aztán megbeszéltük a kintiekkel, hogy ne csupán ötven másodpercig tartson az egész, úgyhogy a sajtótájékoztató után közös bemelegítés következett, majd gimnasztika, azután pedig a helyi tornászokkal együtt lovaztunk. Nagyon ügyesek voltak, az alkatuk is tökéletesen megfelelő a tornához, hiszen könnyű csontozatúak. Technikailag sem volt semmi gond velük, remekül hajtották végre az elemeket, de fizikailag egyelőre elég gyengék. Ebben látom a legfőbb problémát, hiszen a technikai tudás nem ér sokat, ha két-három elem után lepotyognak a szerről. Nekik ebben kell fejlődniük” – mondta Berki Krisztián, akinek arra is nyílt lehetősége, hogy menedzserével belekóstoljon egy kicsit az ismeretlen kultúrába. Pontosabban nem is volt annyira ismeretlen, hiszen Berki járt már Japánban, Koreában, és mindkettő nagyon tetszett neki.

Így azután nyilvánvaló volt, hogy Tajvanon is remekül érezte magát, főleg, hogy olimpiai bajnokként hatalmas tiszteletnek örvendett, a tornával kapcsolatban mindenben kikérték a véleményét, és a tanácsait meg is fogadták. Olyan szeretettel vették körül, mint itthon.

„Nagyon intenzív négy napon vagyunk túl – egészítette ki a történetet Berki menedzsere, Rácz Félix, aki egyébként az egész utazást megszervezte, a projektet összehozta. – Három különböző városban jártunk, ahol részt vettünk több sajtótájékoztatón. Köszönet Székely Levente nagykövetnek és Füle János Róbert attasénak illetve a magyar különítménynek, akik mindenben segítettek kint létünk alatt. Nekem sportmenedzserként az egyik vágyam, hogy legyen egy világszerte ismert sportolónk. És Berki Krisztián ilyen lehet. Tucatnyi televízió (ESPN Asia, FOX, CTI, stb.) volt kíváncsi az elő kampányoknak köszönhetően és meglepően sokan ismerték őt Tajvanon is. Nem szeretnék nagyon előre szaladni, de ha minden forgatókönyv szerint történik – és miért ne történne? -, a 2014-ben szervezünk egy közös edzőtábort magyar sportolókkal Tajvanon, én pedig ezentúl nemcsak az itteni Testnevelési Egyetemen tartok majd előadásokat vendégelőadóként, hanem Taipeiben is” – mondta a Felix Promotion sportmenedzser-iroda feje, aki azt is elárulta, ez a Média Tournak csak egy állomása volt, amelyet a tervek szerint a torna világbajnokság után követ még kettő. Az úti célok azonban egyelőre nem nyilvánosak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*