Bemutatkozott az OXXO Energy Lotus Ladies Team

Február 6-án, a Gokartringen tartotta meg első sajtótájékoztatóját az OXXO Energy Lotus Ladies Team.

 

A csapat két pilótával áll rajthoz a 2014-es Lotus Ladies Európa Kupán, mely sorozat az egyetlen hivatalos, FIA által jegyzett női autóverseny a világon.

Az OXXO Energy Lotus Ladies Team két pilótája György Anett és Vogel Adrienn, két tapasztalt, már több éve versenyző hölgy.

 

György Anett 2011 augusztusában, egy Forma1-es verseny betétfutamaként ismerte meg a Lotus Ladies Kupát,  ami annyira megtetszett neki, hogy a többi futamukra is kilátogatott, és hamar kialakult benne, hogy ő is autóversenyző szeretne lenni.

Pályafutását, mint a legtöbb autóversenyző, ő is gokartozással kezdte, első évében harmadik lett a női kategóriában, valamint elnyerte az “Év Újonca” címet. Mindeközben profi oktatók mellett elsajátította az autóversenyzés alapjait, így a következő évben már a Lotus Ladies Kupán állhatott rajthoz. Amikor a technika nem állította meg, az élmezőnyben végzett, és a szezonzáró futamon, a Hungaroringen már a dobogóra is felállhatott.

 

Vogel Adrienn 2012-ben a Lotus Ladies Kupában mutatkozott be, majd kipróbálta magát a Suzuki Kupában is, ahol ő volt a mezőny egyetlen hölgy versenyzője. Mindkét sorozatban jól szerepelt, megállta helyét a férfi pilóták mezőnyében is.

 

2014-től a két lány egy csapatban, egymást segítve indul a Lotus Ladies Európa Kupában, ahol az eddigi legnépesebb, és legerősebb mezőny várható idén.

 

Az OXXO Energy Lotus Ladies Team célja, hogy a két pilóta, Kiss Norbert profi versenyző segítségével minél jobb eredmények elérése mellett illeszkedjen be úgy ebbe a komoly mezőnybe, hogy a következő évben már a bajnoki címért szállhassanak harcba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*