Bemutatkoznak a “Süss fel nap!” döntős tehetségei

 A TV2 november 17-től bemutatja azokat a kiemelkedően tehetséges gyermeket és felnőtt segítőiket, akiknek pályázatát a szakmai kuratórium a legjobbnak ítélte. A “Süss fel nap!” döntős tehetségei között van műugró, versenyhorgász, regényíró, gitáros és robotfejlesztő is.

Lezárult a 2014-es “Süss fel nap!” program pályázati időszaka. A kezdeményezés idén a kiemelkedően tehetséges gyerekeket és felnőtt segítőiket mutatja be és támogatja. A program szakmai kuratóriuma több mint száz pályázat közül választotta ki azt a tíz legjobbat, amelyeket a TV2 november 17-től az Aktívban és online felületein bemutat.

A “Süss fel nap!” döntősei:
• Sebők Aida regényíró, aki 12 évesen megírta első ifjúsági regényét, „Pont, mint te!” címmel.
• A már óvodás korában felnőtt versenyen diadalmaskodó Bakó Péter versenyhorgász, sportágának minden idők legfiatalabb egyéni és csapat világbajnoka.
• Bőczy Tímea Down-szindrómás mozgásművész, aki ugyan verbálisan nem tudja tökéletesen kifejezni önmagát, de színpadon, a mozgásművészeten keresztül mégis meg tud nyílni.
• Karácsonyi Kata sakkozó. 5 évesen kezdett el játszani, azóta sorra nyeri a különböző versenyeket, 8 évesen hatszoros országos bajnok.
• Gerencsér Patrik, aki elektromos gitáron játszik, 10 évesen már felnőtt zenekarokkal lépett fel és felnőttek számára kiírt gitárversenyen jeleskedett.
• Pindur Cintia és Gál Krisztián, a standard és latin tánc szerelmesei, diákolimpiai és országos bajnokok.
• Az óvodás korától profi szinten szertornázó Molnár Csenge, országos bajnok ugrásban és talajon.
• Rehák Márk sakkozó és thai bokszoló, sakk diákolimpiai országos bajnok, thai boksz Európa-bajnok gyerek kategóriában.
• A 3 éve robotikával foglalkozó Szénássy Márton és Schlepp Krisztián. A fiúk a World Robot Olympiad magyarországi megnyerésével jogot szereztek a nemzetközi döntőn való részvételre az oroszországi Szocsiba.
• Tatarek Csenge műugró tehetség. Csenge 2014-ben bajnoki aranyérmet szerzett műugrásban és 4 másik érmet az országos bajnokságon.

A tíz döntős pályázat egy-egy népszerű TV2-s műsorvezető közreműködésével kerül bemutatásra. A „Süss fel nap!” programban részt vesz Andor Éva, Azurák Csaba, Demcsák Zsuzsa, Gombos Edina, Joshi Bharat, Németh Lajos, Pachmann Péter, Tatár Csilla, Váczi Gergő és Várkonyi Andrea.

A nézők november 17-től december 14-ig a www.tv2.hu/sussfelnap oldalon szavazással fejezhetik ki szimpátiájukat egy adott tehetség mellett. A bemutatás után a program kuratóriuma rangsorol, amely a nézői szimpátiaszavazáson kialakított sorrenddel kerül összesítésre. Így alakul ki a végső sorrend, melynek első három helyezettje a TV2 Csoport egyenként egy-egy millió forintos támogatásában részesül.