Belevaló programok a cukorbeteg gyerekekért

Ismeretlen okból, de világszerte folyamatosan emelkedik a cukorbeteg gyerekek száma. Pataki Zita, Kocsis Tibor, Ada és Jókuti András is részt vett azon a sajtótájékoztatón, amelyen az Egy Csepp Figyelem Alapítvány bemutatta a Belevalók programot. Az alapítványt életre hívó Erős Antónia azért indította el a Belevalók diabétesz továbbképzést, mert az óvónők közül sokan félnek a diabéteszes gyerekek ellátásától. Hazánkban ötezernél is több gyermek él, akik várhatóan életük végéig inzulin injekcióra szorulnak. Akit nem vesznek fel az óvodába közülük, az egyik szülőnek otthon kell maradnia vele, s ezt igencsak megérzi a családi költségvetés. Az alapítvány szakemberei oktatják országszerte az óvónőket. Eddig több száz óvónő vett részt az ingyenes képzésen, s remény van rá, hogy egyre több településen óvodába járhatnak majd a cukorbeteg gyerekek is. Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány megállapodást kötött az ELTE Tanító- és Óvóképző Karával, így az intézmény hivatalos képzési programjához kapcsolódott a Belevalók.

Mától indul az alapítvány hagyományos programja, a Cseppont Patikahét, amelynek keretében vércukor-, vérnyomás-, koleszterinmérés mellett 27%-os mérőeszköz akció is várja az érdeklődőket az alapítvány logójával fémjelzett „egycseppes” patikákban.

Szintén hagyományosnak mondható az alapítvány és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete Magyarország Cukormentes Tortája versenyének megrendezése is, ahová fehér liszt és cukor nélkül készített csemegékkel lehet benevezni.

Tavasztól őszig a legnépszerűbb gasztro- és zenei fesztiválokon az alapítvány ingyenes vércukor- és vérnyomásmérést, valamint koleszterinszint ellenőrzést kínál. Várnak szeretettel mindenkit az Egyszer Élünk Körúton.

November 16-án a SYMA Csarnokban rendezik meg az Egy Csepp Világnapot, amely egy ingyenes családi egészségnap olyan fellépőkkel, mint Zséda vagy a ByTheWay.

Horváth Gábor Miklós