Beindította a telet a Fridge-Hó Show

NévtelenA budapesti Fridge-Hó Show három napján 24.000-en indították a telet, míg Bécsben, ahol két napos volt a téli-buli, 18 ezren szerették meg a Fridget. Ez utóbbi sajnos várakozáson alul maradt – mondták a szervezők.

Számos újdonságot hozott az idei Fridge a fesztivál korábbi életéhez képest. Először volt idén, hogy a Sziget Szervezőiroda vette kezébe a szervezést és újdonság volt az is, hogy párhuzamosan Bécsben is beindult ez a havas-jeges fesztivál. Szintén új volt a helyszín, a Hungexpo, és tarkította a kínálatot, hogy ezúttal a Hó-Show kiállítással fuzionálva zajlottak az események.

Az idei Fridge egy itthon még sosem látott extrém téli sportot mutatott be a magyar közönségnek. A snowmobile-os ugrások, lélegzetelállító pörgések a levegőben nagy sikert arattak a közönség körében. Az ugrásokat bemutató riderek e sport legismertebb képviselői, akik USA-ból, Svédországból, Olaszországból és Szlovéniából érkeztek a Budapestre, ahol elmondásuk szerint nagyon jól érezték magukat. Dicsérték a pályát, és mint egybehangzóan elmondták, örültek, hogy ők lehettek azok, akik először mutatták be egy olyan országban ezt a sportot, ahol az eddig ismeretlen volt. Örömmel jöttek a nemzetközi sztárelőadók is Fridge-re, akik közül többen már a nyári fesztiváljainkat jól ismerték.

Kádár Tamás, a Fridge projektvezetője elmondta, hogy mindkét – a bécsi és pesti – esemény a közönség visszajelzései alapján sikeresnek mindható, „bár a bécsi Fridge nézőszáma jóval alulmúlta a várakozásokat” – tette hozzá a projektvezető.

„Aki a telet, a téli sportokat és az igényes szórakozást szereti a legjobb helyen járt a most 22. alkalommal jelentkező HÓ-SHOW-n” – mondta Faluközi Zsófia, a kiállítás igazgatója. A változatos program helyszínekből a legkedveltebb tér a műjégpálya volt, de – a korcsolyát a földön hagyva – sokan kipróbálták a mászófalat is. Az X-box játékok nehézségekkel tarkított pályáin szintén sokan tették próbára „virtuális tudásukat” a „D” pavilon standjain.

A vásárlás élménye mellé minden korosztály talált magának szórakoztató programot: skidoo bemutató, Magyar Síakadémia bemutatói, Magyar Sí Szövetség sísánca, vagy a Magyar Evezős Szövetség ergométeres evezős versenye tették élvezetessé a szezon eleji vásárt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*