Bearanyozódott „Madárfiókák”

Az Énekes István Emlékversenyen öt érmet nyertek a Madárfészek Ökölvívó Akadémia növendékei

2014-madárfészek akadémia-csapatEgészen kiválóan szerepeltek az Énekes István Emlékversenyen a Madárfészek Ökölvívó Akadémia növendékei. Az ifjúsági korosztályban rendezett viadalon öt érmet szereztek a „Madárfiókák”, ráadásul Horváth Patrik (49 kg) révén az első aranyérem is megvan. Ám a többieknek sem kell szégyenkezniük, hiszen Sárga Krisztián (49 kg) és Oláh Gergely (+91 kg) révén két ezüst, míg Paczók Erik (56 kg) és Berki Csaba (91 kg) révén két bronzérmet is nyertek. Az Európa-bajnoki címmeccsére készülő Erdei Zsolt elégedett az akadémisták teljesítményével.

Január 21-én nyitotta meg a kapuit a Madárfészek Ökölvívó Akadémia Újpesten, és a hétvégén már a második komoly hazai viadalon bizonyították a növendékei: a Központi Sportiskola (KSI) ökölvívótermében az ifjúsági korosztály részére megrendezett Énekes István Emlékversenyen öt érmet szereztek. Ami különösen fontos a kis „Madárfiókák” szereplésével kapcsolatban, hogy 49 kilóban például házidöntőt vívott egymással Horváth Patrik és Sárga Krisztián, amit végül előbbi nyert meg, míg elsőéves ifiként Oláh Gergely (+91 kg) nyert ezüstérmet, míg Paczók Erik (56 kg) és Berki Csaba (91 kg) a dobogó alsó fokára állhatott fel.

„Tíz bokszolónk indult a versenyen, és ha egy kicsit nagyobb a szerencsénk, akkor nem öt, hanem hat éremmel zártunk volna. Nagyon elégedett vagyok a fiúk teljesítményével, hiszen mindössze három hete vannak nálunk, és egyre jobb teljesítményt nyújtanak. Úgy vélem, az áprilisi Budapest Bajnokságon már azt a teljesítményt nyújtják majd a ringben, amit joggal várnak el tőlük” – jelentette ki Wida József. A Madárfészek Ökölvívó Akadémia igazgatója.

A kis „Madárfiókák produkciójával az akadémia szakmai igazgatója, Erdei Zsolt is elégedett volt.

„ A Madárfészek Bokszakadémia versenyzői első alkalommal mérettették meg magukat ezen a rangos eseményen és azonnal öt versenyzőnk lett érmes. Ezúton is gratulálok nekik, látszik, hogy szakmailag jó úton járunk  – fogalmazott Erdei Zsolt, aki maga is a Madárfészekben készül a március 8-i meccsére.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*